Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У 5 разів більше БТРів − Камишін розповів про виробництво бронетехніки

Середа, 27 грудня 2023, 19:45
У 5 разів більше БТРів − Камишін розповів про виробництво бронетехніки
БТР. Фото ілюстративне з ukroboronprom.com.ua

Українські заводи на кінець року у п'ять разів збільшили випуск вітчизняних бронетранспортерів у порівняні з весною 2023 року.

Джерело: міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін на пресконференції 27 грудня

Деталі: Камишін повідомив, що оборонка довела випуск українських САУ "Богдана" до 6 одиниць на місяць і планує збільшувати цю цифру.

Реклама:

Крім того він вперше озвучив цифри, що державні заводи вп'ятеро наростили випуск БТРів. А державні і приватні компанії за 2023 рік виробили у 3,4 раза більше броньованої техніки ніж у 2022-му.

Пряма мова Камишіна: "Із прогнозованого зростання нашого ВВП на 4,9% частка ОПК складає 1,5%. Ми доводимо, що оборонка буде локомотивом нашого відновлення... Ми ще не там, де можемо закрити усі свої потреби власним виробництвом, але стратегічно усі наші потреби у броньованих машинах зможуть задовольняти кілька українських компаній, в тому числі приватних.

Так само ми кратно (більш як у 2 рази − УП) наростили випуск українських протитанкових комплексів, які на фронті зарекомендували себе часом навіть краще за іноземні аналоги".

ВІДЕО ДНЯ

Камишін також повідомив, що Україна із серпня 2023 року серійно випускає далекобійний дрон-камікадзе, який схожий на "Шахед".

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...