Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Будували укриття: в дитсадку в Києві просіла частина стіни

Четвер, 28 грудня 2023, 12:39
Будували укриття: в дитсадку в Києві просіла частина стіни
Фото з соцмереж КМВА

У Шевченківському районі Києва просіла частина стіни будівлі дитсадка під час будівництва укриття.

Джерело: Київська міська військова адміністрація із посиланням на заяву очільника КМВА Сергія Попка, Київська міська прокуратура

Пряма мова: "В одному з дошкільних навчальних закладів Шевченківського району сталася аварія. За попередньою інформацією, просіла частина стіни будівлі садочку. 

Реклама:

…Попередньо, в цьому дитячому садочку будувалося укриття, ймовірно, підрядна організація порушила будівельні норми, які могли і призвести до таких наслідків. Але остаточно, причини, які призвели до аварії, з’ясують слідчі районного управління поліції, вже відкрито відповідне провадження. 

Деталі: Як повідомляє Попко, наразі триває обстеження закладу фахівцями аби встановити реальні масштаби пошкоджень та згодом спланувати строки відновлення.

 
фото з соцмереж КМВА

Оновлено: За фактом просідання будівлі дитсадка у Шевченківському районі столиці правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

ВІДЕО ДНЯ

Йдеться про неналежне виконання ремонтних робіт з облаштування та будівництва укриття на території одного з дитсадків у Києві та можливе заволодіння бюджетними коштами, повідомляє столична прокуратура.

Встановлено, що Управлінням містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА за результатами проведення публічних закупівель було укладено договори про закупівлю робіт з розробки проєктно-кошторисної документації та капітального ремонту найпростіших укриттів та захисних споруд цивільного захисту у дошкільному навчальному закладі на суми 369 тис. грн. та понад 1,2 млн грн.

Службові особи Шевченківської РДА та підрядник підписали акти приймання-передачі виконаних робіт та проведели повну оплату по договору.

Водночас, роботи не виконані, а самому об’єкту будівництва заподіяно пошкоджень.

Так, під час виконання робіт на об’єкті будівництва 28 грудня сталось просідання фасаду будівлі вказаного дошкільного навчального закладу.

 
фото прокуратури
 

За попередніми даними, причиною деформації стін будівлі стала виїмка ґрунту під будівлею для облаштування споруди цивільного захисту. Можливою передумовою цього могли послужити прорахунки при розробці проєктно-кошторисної документації або ж ухилення підрядниками від проєкту капітального ремонту під час безпосереднього виконання робіт.

У ході проведення першочергових слідчих дій встановлено, що підрядник є переможцем ще двох аналогічних процедур публічних закупівель, проведених Управлінням містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА у 2023 році, оплати проведено у повному обсязі.

Дослівно прокуратура: "Вказані обставини можуть свідчити про можливу розтрату бюджетних коштів службовими особами Шевченківської РДА, заволодіння коштами підрядником та підроблення виконавчої будівельної документації.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії, спрямовані на вилучення оригіналів тендерної документації, та вирішується питання щодо призначення будівельно-технічної експертизи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: