Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна та Молдова синхронізують е-чергу на кордоні для спрощення транзиту вантажів

Четвер, 28 грудня 2023, 15:13
Україна та Молдова синхронізують е-чергу на кордоні для спрощення транзиту вантажів
Фото: Getty Images

Україна та Молдова на міжвідомчій урядовій зустрічі домовилися синхронізувати електронну чергу на кордоні, що спростить транзит вантажів вантажів з України до Румунії та запобігатиме скупченню вантажівок на території Молдови.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Мінагрополітики

Деталі: У зустрічі брали участь міністри сільського господарства, а також, з українського боку, представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Державної прикордонної служби України, Державної митної служби України.

Реклама:

"Микола Сольський і Володимир Боля під час онлайн-зустрічі в четвер обговорили питання формування електронної черги на молдовсько-румунському кордоні та необхідність її синхронізації з українською е-чергою… Досягнуто домовленості щодо співпраці технічних спеціалістів обох країн задля прискорення процесу такої синхронізації", – зазначають у повідомленні.

Що було раніше:

  • Минулого тижня віцепрем’єр з питань відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України провів першу зустріч з новим польським колегою щодо розблокування кордону. 
  • Новий прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що блокада українського кордону скоро припиниться. 
  • Станом на вівторок 26 грудня орієнтовний час очікування вантажівок на виїзд з Польщі через КПП у Дорогуську становив 30 днів. 

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: