Туск збирається з візитом до Києва

Четвер, 28 грудня 2023, 15:56
Туск збирається з візитом до Києва
GETTY IMAGES

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що готується до візиту в Київ, не уточнивши, коли саме він відбудеться.

Джерело: "Європейська правда" із посиланням на заяву Туска під час відповіді на запитання про протести перевізників на польсько-українському кордоні, телеканал TVN 24

Пряма мова: "Мені трохи нерозумно про це говорити, тому що я знаю ситуацію, в якій перебуває президент Зеленський і вся Україна. Неправильно їхати до Києва та присвятити весь візит польським транспортним питанням. Але ми підготуємо цей візит таким чином, щоб під час моєї зустрічі з президентом було зрозуміло, чого ми хочемо досягти".

Реклама:

Деталі: За його словами, він попросить водіїв не блокувати переходи "саме через війну". Прем'єр додав, що ситуація є драматичною, запевнивши, що все одно зробить все можливе, щоб полегшити життя та долю польських перевізників.

Туск також заявив, що уряд Польщі наближається до можливості припинити блокади далекобійниками кількох прикордонних переходів з Україною.

Що передувало: 

ВІДЕО ДНЯ
  • Нагадаємо, блокада польських перевізників триває з 6 листопада. У понеділок, 18 грудня, перевізники відновили блокаду пункту пропуску "Дорогуськ – Ягодин" після того, як її переривали через заборону місцевої влади.
  • Вони вимагають, серед іншого, запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення вантажів, за винятком гуманітарної допомоги та постачання для українських військових.
  • Окремо представники Міністерства інфраструктури Польщі й українського Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури під час зустрічі в Києві у п’ятницю, 22 грудня, узгодили план дій для розблокування кордону
  • Раніше в уряді Польщі допускали, що розблокування кордону може статись уже до Різдва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: