Розстріл українських полонених під Запоріжжям: загиблі були воїнами 82 бригади ДШВ

Четвер, 28 грудня 2023, 17:19
Розстріл українських полонених під Запоріжжям: загиблі були воїнами 82 бригади ДШВ
скриншот

Троє військових, відео із розстрілом яких днями з'явилося в мережі, були бійцями 82 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Джерело: пресслужба ДШВ у Telegram

Дослівно: "Ці кадри – черговий доказ воєнного злочину військовослужбовців збройних сил Російської Федерації.

Реклама:

Невстановлені особи з числа військовослужбовців ЗС РФ чи інших військових формувань держави-агресора, діючи умисно, в порушення законів та звичаїв війни, перебуваючи на лінії бойового зіткнення в одному з районів Запорізької області, у порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12.08.1949 р., а також інших норм міжнародного гуманітарного права, умисно вбили людей, захищених в умовах збройного конфлікту.

А саме, 3-х військовослужбовців 82 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, які вибули зі строю внаслідок потрапляння у полон (hors de combat) після отримання поранень та контузій різних ступеней тяжкості".

Деталі: Десантники зазначають, що це кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, матеріали справи будуть передані до Міжнародного кримінального суду.

ВІДЕО ДНЯ

Загиблих же воїнів було евакуйовано з поля бою.

Передісторія:

  • 27 грудня прокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілу ворогом українських військовополонених під Запоріжжям.
  • За даними слідства, військовослужбовці армії РФ у грудні 2023 року під час бойового зіткнення із Силами оборони України поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області взяли у полон трьох українських захисників. Через годину, у порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, окупанти їх розстріляли.
  • Відео про розстріл поширилось в інтернеті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: