Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єрмак обговорив з угорським міністром Сійярто організацію зустрічі Зеленського та Орбана

Четвер, 28 грудня 2023, 19:20
Єрмак обговорив з угорським міністром Сійярто організацію зустрічі Зеленського та Орбана
ЗЕЛЕНСЬКИЙ І ОРБАН В АРГЕНТИНІ 10 грудня, ФОТО ОП

Голова Офісу президента Андрій Єрмак поговорив телефоном із міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, вони домовились про зустрітися та обговорити організацію зустрічі між президентом України Володимиром Зеленським та угорським прем'єром Віктором Орбаном.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на соцмережі Єрмака та Сійярто

Деталі: "Ми, звичайно, не змінимо нашу миротворчу позицію, але я з нетерпінням чекаю на нашу особисту зустріч у січні, коли ми матимемо можливість обговорити найактуальніші двосторонні питання", – зазначив Сійярто.

Реклама:

За словами глави МЗС Угорщини, підтримка високого рівня діалогу важлива, "тому що це дає надію, що ми можемо поліпшити наші відносини". Він додав, що Будапешт зацікавлений в тому, щоб підтримувати якнайкращу співпрацю з усіма сусідами.

Водночас Єрмак повідомив, що між ними відбулася продуктивна телефонна розмова у продовження спілкування між президентом Зеленським та прем'єром Орбаном.

"Ми працюємо над організацією зустрічі двох лідерів у найближчому майбутньому. Також обговорили просування України на євроінтеграційному шляху", – вказав Єрмак.

ВІДЕО ДНЯ

Раніше в офісі президента України заявили, що можливі переговори з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном можуть стосуватися широкого спектра двосторонніх відносин.

Як відомо, Угорщина й Україна майже не вели контактів на високому рівні після повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року, але в останні тижні вони активізувались на різних рівнях. Серед іншого, ведуться переговори про організацію зустрічі президента Володимира Зеленського з Орбаном.

Раніше Зеленський заявив, що під час короткої зустрічі в Аргентині він просив Орбана назвати хоча б одну причину, чому Україна не має бути в ЄС. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: