Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литовця з символікою "ПВК Вагнер" затримали в аеропорту Вільнюса та оштрафували

Четвер, 28 грудня 2023, 21:41
Литовця з символікою ПВК Вагнер затримали в аеропорту Вільнюса та оштрафували
Фото: Getty Images

У Вільнюському аеропорту затримали громадянина Литви, у якого був рюкзак із символікою російської приватної військової компанії "Вагнер", йому призначили штраф за демонстрацію забороненої символіки.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Delfi

Деталі: За словами речника "Литовських аеропортів" Тадаса Васіляускаса, після затримання речі пасажира ретельно оглянули, жодних предметів, що становлять загрозу, не виявили, але через символіку викликали поліцію та Службу охорони держкордону (СОДК).

Реклама:

"Ми звернулися до поліції, ми віримо, що вона роз'яснить, що ми можемо робити в таких випадках самі або за допомогою поліції. Цього пасажира перевірили. Як і інші пасажири, він пройшов до зали очікувань без заборонених речей", – зазначив він.

Речник СОДК Гедрюс Мішутіс заявив, що затриманий не вилетів із Литви, і йому призначили штраф за демонстрацію забороненої символіки.

ВІДЕО ДНЯ

"Він мав намір летіти до Лондона. Це громадянин Литви. Під час перевірки документів прикордонники доставили його у своє приміщення, склали протокол про адміністративне порушення за 524 ст. (за демонстрацію нацистської, комуністичної та іншої забороненої символіки). Після складання протоколу та всіх процедур його відпустять", – уточнив представник СОДК.

Що передувало:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: