Зеленський відвідав Авдіївку: Обговорили оборонну ситуацію

П'ятниця, 29 грудня 2023, 18:13
Зеленський відвідав Авдіївку: Обговорили оборонну ситуацію
Скриншот з відео з Telegram Зеленського

Президент України Володимир Зеленський 29 грудня опублікував відео з Авдіївки, він обговорив оборонну ситуацію та потреби і передав нагороду.

Джерело: Зеленський в Telegram

Деталі: Президент відвідав позиції 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. З командиром обговорили оборонну ситуацію та основні потреби. Також Зеленський відзначив найкращих воїнів державними нагородами та вручив "Золоту Зірку" Героя України молодшому сержанту Ігорю Тимощуку.

Реклама:

Пряма мова: "Тут життя виборюється, ми вдячні усім бійцям, кожному солдату, матросу, сержанту, кожному офіцеру, які виносять цю війну на собі. Дякую усім вам воїни! В Авдіївці разом з командою привітали воїнів з Різдвом, з Новим роком.

Усі, хто на нулі, хто захищає нашу країну. Безмежна вдячність усім рідним, кожній родині наших героїв і усім, хто допомагає, хто працює, щоб у хлопців на фронті було все необхідне".

ВІДЕО ДНЯ

Доповнено: У Офісі президента уточнили, що Зеленський заслухав доповідь командира бригади Миколи Чумака про оперативну ситуацію на напрямку та перебіг оборонних дій. За його словами, російські загарбники не шкодують людей, але наші оборонці міцно тримають позиції та навіть беруть у полон солдатів противника.

Відзнакою президента "Хрест бойових заслуг" також нагородили старшого лейтенанта Євгена Байкова, також Зеленський вручив ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та орден "За мужність" ІІІ ступеня.

Оновлено: Також президент під час поїздки до Донецької області відвідав передову хірургічну групу 59-го військового мобільного госпіталю Військово-медичного клінічного центру Північного регіону. Там поспілкувався з військовими, вручив їм та медичним працівникам нагороди.

Нагадаємо:

Як нині виглядає розбита росіянами Авдіївка, на що сподіваються її жителі та як виживають у холодних підтоплених підвалах – дивіться в ексклюзивному репортажі УП. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: