Зеленський: Важливо, щоб світ відреагував на черговий прояв терору

П'ятниця, 29 грудня 2023, 20:43
Зеленський: Важливо, щоб світ відреагував на черговий прояв терору
Наслідки російського ракетного удару 29 грудня. Фото - Павло Петров, ДСНС

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 29 грудня після масованої російської ракетної атаки відзначив, що Україна відповість за кожен удар і важливо, щоб світ відреагував на цей терор.

Джерело: Зеленський у зверненні 

Деталі: Президент повідомив, що понад 100 приватних будинків зруйновані або пошкоджені, 45 багатоповерхівок, школи, дві церкви, лікарні, пологовий будинок, багато торгівельних та складських приміщень.

Реклама:

Він відзначив, що воїни ППО зробили багато, з урахуванням того, що російські терористи спеціально намагались обійти захист. Зеленський запевнив, що його команда продовжує працювати над посиленням ППО.

Пряма мова: "Важливо, щоб світ відреагував на цей черговий прояв терору. Багато лідерів сьогодні вже заявили щодо підтримки України та українців, і я вдячний кожному. І особливо тим, хто допоміг нашій державі з ППО".

ВІДЕО ДНЯ

Деталі: Також президент подякував рятувальникам, поліціянтам та усім, хто задіяний та підтримує людей.

Пряма мова: "Обов’язково відповімо російським терористам на кожен удар. Терор ніколи не виграє у людей. Понад 600 наших рятувальників задіяні в допомозі, у розборі завалів, багато техніки. Робота триватиме цілодобово".

Що передувало:

  • В ніч на 29 грудня Росія здійснила наймасованіший удар з повітря по Україні. Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста. 
  • За даними Повітряних сил, РФ застосувала практично всі типи наявного в неї озброєння. ППО вдалося знищити 114 із 158 повітряних цілей ворога.
  • Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що станом на 19:30 відомо про 30 загиблих та більш як 160 поранених внаслідок російського масованого удару.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: