Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обвинувачені у справах Майдану ексміністр МВС Захарченко та беркутівець Собина виступили в ООН

П'ятниця, 29 грудня 2023, 23:25
Обвинувачені у справах Майдану ексміністр МВС Захарченко та беркутівець Собина виступили в ООН
скриншот

Ексміністр внутрішніх справ часів Януковича Віталій Захарченко та екскомандир Харківського беркуту Дмитро Собина 27 грудня  виступили на неформальному засіданні Ради безпеки ООН, де виправдали свої злочини часів Майдану.

Джерело: виступ радника Місії США при ООН Джейсона Парка, повідомлення ГУР, повідомлення "Адвокатської дорадчої групи"

Деталі: Захарченко та Собина у виступі на заході "10 років Євромайдану в Україні: крок у прірву" повторювали меседжі про "інспірування Євромайдану з боку країн заходу та США", "держпереворот", "балтійських та грузинських снайперів" та "неонацистів".

Реклама:

Як пояснили в ГУР, засідання проходило за так званою "формулою Аррія" — формат неформальних зустрічей, на якому представники країн можуть провести відвертий обмін думками.

На подібних заходах не діють жорсткі процедурні правила. До участі в них залучаються не дотичні до дипломатичної роботи люди.

Деталі: Радник Місії США при ООН у своєму виступі наголосив на тому, що ініційоване засідання - це чергова спроба Росії виправдати свою агресію проти України.

ВІДЕО ДНЯ

Пряма мова: "Сьогоднішня зустріч – чергова спроба переписати історію крізь призму спотвореного світогляду Кремля. Це нагадування, що Росія надає перевагу використанню Ради для поширення дезінформації над підтримкою міжнародного миру та безпеки".

Довідково: "Адвокатська дорадча група" нагадує, що Віталій Захарченко та Дмитро Собина обвинувачені у справах по подіях Майдану. Вони втекли з України, тому провадження щодо них розглядаються за спеціальною "заочною" процедурою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: