Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Котовський взяв бронзу на першому етапі Кубка світу з лижної акробатики

Неділя, 3 грудня 2023, 22:38
Котовський взяв бронзу на першому етапі Кубка світу з лижної акробатики
Дмитро Котовський, фото Getty Images

Україна здобула першу медаль у сезоні Кубка світу з лижної акробатики – 22-річний Дмитро Котовський став бронзовим призером на етапі у фінській Руці.

Джерело: Суспільне спорт

Деталі: До старту Кубка світу з лижної акробатики Україна підходила після надрезультативного попереднього сезону 2022/23. У ньому українські спортсмени вибороли шість медалей на етапах Кубка світу та ще дві — на чемпіонаті світу.

Реклама:

Серед головних медалістів попереднього сезону був Дмитро Котовський. 22-річний лижний акробат здобув два "золота" і завдяки цьому результату до останнього етапу боровся за здобуття Кришталевого глобусу, який у підсумку програв швейцарцеві Пірміну Вернеру.

Потрапив Котовський до складу збірної України й на перший етап, і одразу ж зміг завоювати нагороду.

Змагання у чоловічій та жіночій лижній акробатиці складалися з трьох частин: кваліфікації, фіналу (виступали топ-12) та суперфіналу (топ-6). На кожному з етапів змагань спортсмени мали по одній спробі для того, щоб показати результат.

ВІДЕО ДНЯ

У чоловічому турнірі Україна була представлена одразу шістьма лижними акробатами: крім Котовського, за вихід у фінал боролися Олександр Окіпнюк, Володимир Кушнір, Захар Максимчук, Ян Гаврюк та Максим Кузнєцов. У жіночому участь взяли Ангеліна Брикіна та 16-річна Діана Яблонська — дебютантка Кубка світу.

До фіналу серед усіх українців зміг відібратися лише Котовський. Проте зробив це з третім результатом — 113.72 бала, як і швейцарець Пірмін Вернер.

Зміг пройти Котовський і до суперфіналу змагань — отримав ще вищу оцінку за свій стрибок (116.37 бала), хоча і знову поступився двом спортсменам — Вернеру, а також американцю Крістоферу Ліллісу.

Продовжив прогрес за набраними очками Котовський і у заключній спробі — отримав за стрибок 117.00 бала. Однак цього стрибка не вистачило для "золота": Вернер випередив українця з результатом 119.00 бала, а китаєць Ци Гуанпу набрав 119.91 бала.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування