Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КНДР збирається запустити нові супутники-шпигуни, Кім заявляє про "неминучість війни"

Неділя, 31 грудня 2023, 05:44
КНДР збирається запустити нові супутники-шпигуни, Кім заявляє про неминучість війни
Кім Чен Ин, фото Getty Images

Північна Корея заявила про намір запустити три нові супутники-шпигуни, створити військові безпілотники і збільшити свій ядерний арсенал у 2024 році.

Джерело: Reuters з посиланням на північнокорейське державне агентство KCNA

Деталі: Про це заявив лідер КНДР Кім Чен Ин, сказавши, що "політика США робить війну неминучою".

Реклама:

Пряма мова: "Ми офіційно заявляємо, що якщо США та Південна Корея спробують протистояти нам у військовій формі, то наші сили ядерного стримування дадуть відповідь".

"Через безрозсудні кроки ворогів, які намагаються вторгнутися до нас, доконаним фактом є те, що війна на Корейському півострові може спалахнути в будь-який час".

Деталі: Крім того, Кім наказав військовим готуватися до "умиротворення всієї території Південної Кореї", в тому числі за допомогою ядерних бомб, якщо це буде необхідно, у відповідь на будь-який напад.

ВІДЕО ДНЯ

Промова Кіма пролунала напередодні року, в якому відбудуться вирішальні вибори як у Південній Кореї, так і у Сполучених Штатах.

Експерти прогнозують, що Північна Корея продовжуватиме кампанію військового тиску, щоб спробувати збільшити будь-які важелі впливу напередодні президентських виборів у США в листопаді, на яких може повернутися колишній президент Дональд Трамп, який обмінювався з Кімом як погрозами, так і історичною дипломатією.

Кім заявив, що не може не помічати повернення такої зброї, яка, за його словами, повністю перетворила Південну Корею на "передову військову базу і ядерний арсенал" Сполучених Штатів.

"Якщо ми уважно подивимося на конфронтаційні військові дії ворожих сил ...., то слово "війна" стало реальною дійсністю, а не абстрактним поняттям", - сказав Кім.

Він додав, що у нього немає іншого вибору, окрім як просуватися вперед зі своїми ядерними амбіціями і налагоджувати більш глибокі відносини з іншими країнами, які виступають проти Сполучених Штатів.

Reuters вказує на те, що Північна Корея має глибокі зв'язки як з Китаєм, так і з Росією.

Національна розвідувальна служба Південної Кореї (NIS) попередила в четвер, що "існує висока ймовірність того, що Північна Корея може несподівано здійснити військові провокації або провести кібератаку в 2024 році, коли очікується мінлива політична ситуація з виборами".

Наразі Пхеньян виключив можливість об'єднання з Південною Кореєю, і країна повинна докорінно змінити свій принцип і напрямок щодо Південної Кореї, сказав Кім.

"Відносини між Північчю і Півднем більше не є відносинами спорідненості або однорідними відносинами, а повністю перетворилися на відносини між двома ворожими країнами, двома воюючими сторонами", - сказав він, назвавши Південну Корею колонізованою державою, повністю залежною від США в питаннях національної оборони і безпеки.

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: