У Бєлгороді знову вмикали сирену і нарахували вже 24 жертви відбиття атаки

Неділя, 31 грудня 2023, 11:14
У Бєлгороді знову вмикали сирену і нарахували вже 24 жертви відбиття атаки
Губернатор В'ячеслав Гладков, фото з його Telegram

Російська влада заявила, що кількість мирних жителів, які загинули в Бєлгороді внаслідок "атаки Збройних сил України" 30 грудня, зросла до 24 осіб, а пошкоджених будівель зафіксовано понад сорок. 

Джерело: губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков у Telegram, ТАСС, РБК

Деталі: Вранці 31 грудня в Бєлгороді було знову запущено сирену ракетної небезпеки, але пізніше сигнал повітряної тривоги скасували. 

Реклама:

Гладков повідомив, що кількість мирних жителів, які загинули в Бєлгороді нібито через обстріл із боку ЗСУ 30 грудня, станом на 08:30 за московським часом зросла до 24 осіб. 

Раніше джерело "Української правди" повідомляло, що Сили оборони працювали по військових об'єктах РФ, але внаслідок роботи російської ППО уламки впали в центрі Бєлгорода.

В оперативних службах ТАСС повідомили, що внаслідок "ракетного обстрілу" пошкоджень зазнали 44 будівлі, включно з 33 будинками, 3 торговими центрами, 4 адміністративними та соціальними об'єктами, також пошкоджено або знищено 50 автомобілів.

ВІДЕО ДНЯ

У прикордонному Бутурлінівському районі Воронезької області через обстріл Бєлгорода скасували всі масові святкові заходи.

Курський губернатор Роман Старовойт закликав жителів свого регіону залишитися вдома і провести час із рідними та близькими на новорічних святах, а також закликав "до поміркованості та стриманості в прийдешні свята" у зв'язку з горем у сусідній області.

Передісторія:

  • 30 грудня в російському Бєлгороді лунали вибухи, після роботи російської ППО в центрі міста впали уламки. Співрозмовник УП у спецслужбах повідомив, що Сили оборони відпрацювали по російських військових об'єктах Бєлгородської області, однак через "непрофесійні дії ППО" Росії й "сплановані провокації" уламки впали в центрі міста.
  • На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), запущені 30 грудня українські безпілотники, імовірно, уразили багато з намічених цілей у Росії, про це може свідчити різниця у цифрах: українці заявили про понад 70 запущених дронів, росіяни сказали про 32 перехоплених.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: