Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Схеми": Нардеп Борт їхав у відрядження на кілька днів, але лишався за кордоном ще на місяць

Понеділок, 4 грудня 2023, 20:05
Схеми: Нардеп Борт їхав у відрядження на кілька днів, але лишався за кордоном ще на місяць
Фото: "Схеми"

Народний депутат Віталій Борт із депутатської групи "Платформа за життя та мир" у квітні й у липні 2023 року виїжджав за кордон у триденні службові відрядження за погодженням голови Верховної Ради, але обидва рази залишався за межами України ще на місяць.

Джерело: проєкт "Схеми" (Радіо Свобода), який посилається на дані перетину кордону

Дослівно: "Зі звітів Борта, який журналісти отримали на запит з апарату ВР, під час двох відряджень у квітні й липні 2023 року він зустрічався з нев’їзним в Україну депутатом угорського парламенту – соратником прем’єр-міністра Віктора Орбана. Борт не відповів на запитання журналістів "Схем", чому перебував за кордоном довше від визначеного у дозволі на виїзд часу".

Реклама:

Деталі: Від початку повномасштабного вторгнення РФ Борт усього вісім разів виїжджав за кордон, де сумарно провів 207 днів.

За даними "Схем" 12 квітня 2023 року Борт залишив країну через КПП "Лужанка" на кордоні з Угорщиною і повернувся тим же маршрутом через місяць – 12 травня 2023 року. Журналісти встановили, що Борт відряджався Радою всього на три дні – з 12 по 14 квітня 2023 року. Таким чином, він пробув за кордоном на 28 днів більше, ніж передбачалося відрядженням.

Так само Борт мав відрядження з 3-го по 5-те липня, проте, виїхавши 2 липня, повернувся аж 30 липня.

ВІДЕО ДНЯ

За даними сайту Ради Борт є членом групи з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною. Також вказується, що за даними звіту в Раду під час обох відряджень Борт зустрівся з депутатом Національної асамблеї Угорщини Лорінцом Ночо.

Дослівно: "Лорінц Ночо – заступник лідера Християнсько-Демократичної народної партії, яка входить у коаліцію з правлячою партією "Фідес" прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана…

Лорінц Ночо, з яким двічі зустрічався Борт у своїх довготривалих відрядженнях, нев’їзний в Україну. У 2021 році Державна міграційна служба заборонила йому в’їзд на три роки. Як писали тоді у ЗМІ, підставою для такого рішення стала агітація за політичну партію на Закарпатті під час місцевих виборів в Україні 2020 року, що прямо забороняється Виборчим кодексом України".

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: