Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нові звірства на Донеччині: СБУ встановила вояк РФ, які ґвалтували жінок і катували полонених

Вівторок, 5 грудня 2023, 19:20
Нові звірства на Донеччині: СБУ встановила вояк РФ, які ґвалтували жінок і катували полонених
СБУ ідентифікує російських катів за телефонними перехопленнями. ілюстрація

Служба безпеки України встановила ще один військовий підрозділ РФ та ідентифікувала його військовослужбовців, які причетні до звірств у ставленні до полонених та мирних мешканців.

Джерело: пресслужба СБУ

Деталі: Зазначається, що нові воєнні злочини російської армії СБУ викрила завдяки нещодавно перехопленим розмовам окупантів, які перебувають на тимчасово окупованій території Донеччини.

Реклама:

Зокрема, спецслужба перехопила телефонне інтерв’ю окупанта "воєнкорці" з Башкоторстану (суб'єкт РФ). Його дає загарбник із позивним "Рафаель", який служить у 3-му батальйоні імені Марата Сафіна (7-а рота, 36-й полк 25-ї армії ЗС РФ, військова частина 12274).

Жіночий голос належить Гузель Кудашевій, яка працює в газеті "Аургазинський вісник". За наявною в СБУ інформацією, пропагандистка регулярно збирає матеріали для статей про співвітчизників, що воюють на війні в Україні.

"Наши башкирские пацаны напились, бабу поймали в городе, изнасиловали, убили и труп сожгли", – розповідає загарбник про діяльність свого батальйону.

ВІДЕО ДНЯ

Так звана представниця ЗМІ розпитує деталі й дізнається, що ґвалтівників було четверо, і що російське командування закриває очі на подібні випадки насилля.

Окупант продовжує ділитися "подвигами" башкирських бійців, зокрема як ті катують і ґвалтують військовополонених. Але цю історію "воєнкорка" просить їй не переказувати – занадто страшні подробиці.

"Найцікавіші" події з життя підрозділу Кудашева регулярно публікує у місцевій газеті, а також на своїй сторінці "ВКонтакте". Але там немає жодного слова про воєнні злочини російських загарбників, лише про їхні нібито героїчні "подвиги", зазначають в СБУ.

Дослівно: "Служба безпеки вже відкрила відповідне кримінальне провадження, ретельно документує ці злочини, ідентифікує причетних і вживає комплексні заходи, щоб вони відповіли за скоєне".

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: