Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лінія з Путіним: росіян найбільше цікавить, коли закінчиться війна − опитування

Середа, 6 грудня 2023, 11:31
Лінія з Путіним: росіян найбільше цікавить, коли закінчиться війна − опитування
Володимир Путін. Фото з сайту Кремля

Напередодні анонсованої "прямої лінії" з президентом РФ Володимиром Путіним росіян найбільше цікавить питання, коли і чим закінчиться війна з Україною.

Джерело: результати соцопитування "Левада-Центру", проведеного 23-29 листопада

Деталі: Про те, коли закінчиться війна, хочуть знати 21% росіян. Серед варіантів цього питання траплялися такі: "Коли буде мир?", "Коли закінчиться СВО?", "Коли переможемо?", "Що роблять, щоб закінчити цю операцію?" і "Коли закінчиться мобілізація?".

Реклама:

Загалом питання щодо війни лідирує з величезним відривом від інших.

8% росіян хочуть запитати про пенсії, про те, коли пенсіонери будуть "жити нормально", про соціальні програми, недоступне житло, погану медицину та освіту.

Ще 7% хвилюють низькі зарплати і питання, коли підніметься рівень життя.

ВІДЕО ДНЯ

6% хотіли б запитати, коли російський диктатор Володимир Путін піде з влади, як він бачить майбутнє Росії і "як далі жити".

Питання щодо зовнішньої політики та корупції поставили б лише 2% опитаних.

4% не мають питань до Путіна або їх усе влаштовує. 10% росіян ні про що не бажають запитувати диктатора і не дивитимуться "пряму лінію" з ним.

Ще 20% не змогли сформулювати запитання. 

 
Інфографіка "Левада-Центру"

Опитування проходило 23-29 листопада за репрезентативною всеросійською вибіркою міського та сільського населення обсягом 1 625 осіб віком від 18 років і старше у 137 населених пунктах, 50 суб'єктах РФ. Дослідження проводять удома у респондента методом особистого інтерв'ю. Розподіл відповідей наведений у відсотках від загальної кількості.

Статистична похибка за вибірки 1 600 осіб (з імовірністю 0,95) не перевищує: 3,4% для показників, близьких до 50%, 2,9% − для показників, близьких до 25%/75%, 2% − для показників, близьких до 10%/90% і 1,5% − для показників, близьких до 5%/95%.

Передісторія:

  • Раніше в Кремлі оголосили, що "пряма лінія" з Путіним відбудеться 14 грудня. Це буде перше спілкування російського диктатора з народом після початку війни проти України. Повідомлялося також, що в Росії створили "бойову групу", яка відкидатиме питання для "прямої лінії", які "сіють паніку і не мають стосунку до реальності". 

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: