Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Очільник МВС: Інформацію про можливу передачу до РФ даних з українських камер перевірять

П'ятниця, 8 грудня 2023, 16:14
Очільник МВС: Інформацію про можливу передачу до РФ даних з українських камер перевірять
Ігор Клименко. фото МВС

Інформація з камер спостереження на дорогах України не могла передаватися до інших країн, водночас дані розслідування "Схем", що в Україні роками працювали тисячі камер із програмним забезпеченням від російського виробника, буде ретельно перевірено.

Джерело: міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі національного телемарафону

Пряма мова: "У Міністерстві внутрішніх справ України, наші технічні працівники чітко говорять, що наша інформація не могла попасти на будь-який сервер іншої країни.

Реклама:

Якщо ми говоримо про камери, які знаходяться у нас на дорогах, то вони тільки фотографують автомобіль і більше ніякої інформації вони не можуть передавати.

Система комплексного захисту інформації є досить надійною.

Інша справа, що та інформація, яка була висвітлена в журналістському розслідуванні, звичайно, потребує ретельного дослідження та вивчення. В тому числі, цим буде займатися і МВС.

ВІДЕО ДНЯ

Ми розуміємо, що дуже багато камер мали азійське походження, тобто гіпотетично вони дійсно могли передавати інформацію. І це питання не тільки до спецслужб, а й до комунальних служб, які встановлювали ці камери і якими, в тому числі, користується і МВС. Тому, я думаю, що попереду дуже велика робота, щоб перевірити цю інформацію. Ще раз подивитися на цю проблему і спробувати дати відповідь.

Найближчим часом ми дамо спільну відповідь щодо подальшого технічного захисту інформації, зокрема й з відеокамер".

Що передувало: "Схеми" оприлюднили розслідування, яке свідчить, що спецслужби Росії, ймовірно, роками отримували відео з камер спостереження по всій Україні, які працюють на російському програмному забезпеченні TRASSIR і відправляють дані на сервер у Москві.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування