Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді готують переакредитацію ЗМІ та думають над розширенням їхнього доступу – Юрчишин

Субота, 9 грудня 2023, 19:12
У Раді готують переакредитацію ЗМІ та думають над розширенням їхнього доступу – Юрчишин
Верховна Рада, фото Getty Images

В апараті Верховної Ради розробляють механізм переакредитації представників ЗМІ, що надалі сприятиме покращенню їхнього доступу до роботи в парламенті.

Джерело: новопризначений голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу

Деталі: За його словами, у Верховній Раді точаться різні дискусії щодо більшого доступу журналістів, зокрема, пов'язані з роботою "винесеного з урядового кварталу пресцентру, який надасть кращий доступ, плюс – трансляцію засідання парламенту".

Реклама:

Парламентарій наголосив, що під час війни деякі обмеження необхідні, але вони мають бути зрозумілими та логічними.

Пряма мова: "Зараз буквально із засідання Верховної Ради ведуть трансляцію депутати, і ми, знову ж таки, отримуємо доволі викривлену картинку, оскільки бачимо тільки те, що хочуть показувати депутати. Чи заслуговує суспільство, яке обрало Верховну Раду 9-го скликання, мати спотворену картинку подій? Думаю, ні.

Не буду говорити, що це питання буде просто вирішити. Бо Держслужба охорони та СБУ мають свої вимоги до забезпечення безпеки великої кількості осіб і доступу до ухвалення державних рішень.

ВІДЕО ДНЯ

Але також не можу сказати, що обмеження, які існують зараз, є ефективними та логічними. Тому робота в цьому напрямку ведеться. Думаю, що після того, як буде напрацьовано переакредитацію, можна буде ставити більш аргументоване питання про допуск в умовах війни журналістів до роботи Верховної Ради".

Більше деталей: Юрчишин також розповів, що планує провести засідання комітету в розширеному форматі за участю представників медіа, щоб обговорити висвітлення роботи парламенту.

"Хотілося б почути вимоги журналістів разом із готовністю йти на якісь розумні компроміси з огляду на питання безпеки. Скажімо, ми можемо зробити прес-центр, можливо, не під самим куполом, але десь поруч, але там мають обов'язково проводитися брифінги, наприклад, керівництва Верховної Ради", - сказав нардеп.

Водночас він вважає, що на таке засідання комітету необхідно буде запросити також і голів парламентських фракцій (груп), щоб ті, узгодивши певні позиції на політичному рівні, могли адресувати їх апарату Верховної Ради.

Довідково: Із початку повномасштабного вторгнення РФ журналістам заборонено доступ до будівлі Верховної Ради. Також не ведеться пряма трансляція засідань парламенту.

Що передувало: 9 грудня Верховна Рада призначила Юрчишина головою комітету з питань свободи слова.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: