Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опитування WSJ: Трамп випереджає Байдена у президентському рейтингу

Субота, 9 грудня 2023, 23:26
Опитування WSJ: Трамп випереджає Байдена у президентському рейтингу
Дональд Трамп, фото Getty Images

Згідно з опитуванням The Wall Street Journal, експрезидент США Дональд Трамп випереджає нинішнього президента Джо Байдена у політичному рейтингу.

Джерело: The Wall Street Journal за підсумками опитування 1500 зареєстрованих виборців

Деталі: Згідно з новим опитуванням, політичні позиції Байдена є найслабшими за весь час його президентства: виборці вперше поставили йому найнижчу оцінку за роботу і надали перевагу Трампу.

Реклама:

На питання "Якби президентські вибори 2024 року відбулися зараз, за кого б ви проголосували?" 37% назвали Трампа, 31% - Байдена, 14% - не визначилися, а інші кандидати набрали 8% або менше.

Водночас, якби можна було обирати лише між Трампом і Байденом, 47% проголосували б за Трампа, 43% - за Байдена.

При цьому лише 23% виборців відповіли, що політика Байдена допомогла їм особисто, тоді як 53% зазначили, що політика чинного президента їм зашкодила. І навпаки, 49% виборців сказали, що політика Трампа в час його президентства допомогла їм особисто, а 37% - що вона їм зашкодила.

ВІДЕО ДНЯ

В опитуванні The Wall Street Journal з 29 листопада по 4 грудня взяло участь 1500 зареєстрованих виборців, похибка становить 2,5%. Опитування проводилося за допомогою телефонних інтерв'ю; з деякими респондентами зв'язалися за допомогою текстових повідомлень і запросили взяти участь в опитуванні онлайн.

Що передувало: За даними The New York Times, європейські союзники США побоюються, що у разі другої перемоги на президентських виборах Дональда Трампа Сполучені Штати можуть вийти з НАТО.

Передісторія

  • 25 квітня Джо Байден офіційно оголосив про наміри вдруге змагатися за президентську посаду на виборах 2024 року. 
  • Вересневе опитування показало, що більшість виборців вважають Байдена застарим для переобрання на другий термін.
  • Крім того, його рейтинг нещодавно знизився до найнижчого рівня за весь час його президентства – 40%, оскільки переважна більшість виборців не схвалюють його зовнішню політику та дії щодо війни між Ізраїлем і ХАМАС.
  • Разом з тим, опитування Гарвардського центру CAPS-Harris Poll виявило, що рейтинг Байдена дещо зріс на тлі кращих оцінок економічної політики його адміністрації.
  • За даними ЗМІ, Демократична партія США не має запасного плану на випадок, якщо чинний президент Джо Байден з якихось причин припинить передвиборну кампанію у 2024 році.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: