ISW: В адміністрації Путіна призначили куратора інфопростору на окупованих територіях

Понеділок, 1 січня 2024, 04:32
ISW: В адміністрації Путіна призначили куратора інфопростору на окупованих територіях
Сергій Кирієнко, фото er.ru

На окупованій частині Запорізької області росіяни планують створити медіаконгломерат "Нові регіони" за підтримки федерального уряду РФ - куратором призначили першого заступника глави Адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка.

Джерело: Інститут вивчення війни (ISW)

Деталі: Кирієнко очолив заходи з "консолідації соціокультурного контролю над окупованими територіями України через інформаційний простір".

Реклама:

За даними ISW, окупаційний губернатор Запорізької області Євген Балицький заявив, що зустрічався з Кирієнком 31 грудня під час зустрічі з "працівниками культури" в окупованій Запорізькій області. 

Повідомляється, що Кирієнко та Балицький обговорили розвиток культурних програм російського керівництва в окупованій Запорізькій області на 2024 рік, зокрема створення медіаконгломерату "Нові регіони", який працюватиме над медіапроектами в окупованій Україні за підтримки федерального уряду РФ.

У червні російські ЗМІ вже повідомяли, що російська окупаційна влада почала спроби переформатувати інформаційний простір за допомогою єдиних і централізованих медіаагентств.

ВІДЕО ДНЯ

Ключові висновки ISW за 31 грудня:

  • Президент Росії Владімір Путін використав своє щорічне новорічне звернення 31 грудня для конкретизації російських ідеологічних пріоритетів на 2024 рік, зокрема, не зробивши жодної згадки про війну в Україні, а натомість зосередившись на створенні ідеологічних умов на наступний рік.
  • У ніч з 29 на 30 грудня та 31 грудня російські війська здійснили чергову серію ракетних і безпілотних ударів по Україні, підкресливши помітне збільшення останнім часом відсотка російських безпілотників "Шахід-136/131", які проникають через українські системи протиповітряної оборони або уникають їх.
  • За повідомленнями, російські війська, зокрема повітряно-десантні війська (ПДВ), зазнають значних втрат в одночасних наступальних операціях з використанням важкої піхоти на кількох фронтах.
  • Відомий російський блогер, пов'язаний з Кремлем, стверджував, що етнічні росіяни не мають достатньої внутрішньої влади в Росії, повторюючи при цьому про спільну російську інформаційну операцію, спрямовану на стирання української ідентичності.
  • Російські та українські сили вели позиційні бої вздовж усієї лінії зіткнення, але 31 грудня не було підтверджено жодних змін на карті.
  • Перший заступник голови Адміністрації президента Росії Сергій Кирієнко очолює зусилля з консолідації соціокультурного контролю над окупованими територіями України через інформаційний простір.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: