Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спроба підкупу Найєма і Кубракова: НАБУ і САП завершили розслідування щодо двох нардепів

П'ятниця, 12 січня 2024, 15:26
Спроба підкупу Найєма і Кубракова: НАБУ і САП завершили розслідування щодо двох нардепів
Одарченко і Лабазюк. колаж "Слова і діла"

11 січня 2024 року антикорупційні органи завершили розслідування у двох кримінальних провадженнях стосовно чинних народних депутатів та керівника суб’єкта господарювання, яких викрили на наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення.

Джерело: пресслужби НАБУ та САП

Деталі: Антикорупційники не вказують ім’я підозрюваних, але обставини справи вказують на народного депутата "Слуги народу" Андрія Одарченка та нардепа з групи "За майбутнє" Сергія Лабазюка.

У межах досудового розслідування встановлено, що один з народних депутатів (Одарченко) висловив топпосадовцю пропозицію надати йому неправомірну вигоду за забезпечення прийняття Міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту призупинено). Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування.

У подальшому підозрюваний надав топпосадовцю голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення операції було еквівалентно 10 тисячам доларів США.

Під час розслідування іншого кримінального провадження встановлено наступне. Народний депутат (Лабазюк), діючи за попередньою змовою з директором акціонерного товариства запропонував топпосадовцям неправомірну вигоду за виділення 1 млрд грн додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм зазначене товариство. Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити від 3% до 5% від обсягу фінансування.

У подальшому особи надали частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 150 тис доларів США.

Реклама:

Віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм співпрацювали з НАБУ та САП та сприяли розслідуванню протиправних дій.

ВІДЕО ДНЯ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: