Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Демократи в Конгресі відкинули вимоги щодо допомоги Україні в обмін на кордон

П'ятниця, 12 січня 2024, 17:29
Демократи в Конгресі відкинули вимоги щодо допомоги Україні в обмін на кордон
спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон. фото: Getty Images

Демократи відхилили вимоги спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона щодо зміцнення кордону з Мексикою в обмін на надання допомоги Україні.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на The Hill

Деталі: Джонсон заявив у середу, що республіканці в Палаті представників виступатимуть проти будь-якої нової допомоги Києву, якщо вона не буде супроводжуватися основними положеннями раніше прийнятого Республіканською партією законопроєкту про кордон, включаючи будівництво сотень кілометрів нової стіни на американо-мексиканському кордоні.

Реклама:

"Ця прикордонна битва наближається, і ми помремо на цьому пагорбі", – сказав він.

Ці слова викликали негайну реакцію з боку демократів у Палаті представників, які підтримують нове фінансування безпеки кордонів, але не жорсткі імміграційні обмеження, за які виступають республіканці. Вони пообіцяли потопити будь-який пакет щодо України, який включає ці положення, якщо Джонсон винесе його на голосування, що є значною загрозою, оскільки для просування законопроєкту потрібні голоси демократів.

"Це було б смішно. На жаль, це буде на шкоду Україні, якщо вони це зроблять", – заявив конгресмен- демократ Марк Покан.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, прикордонна стіна була темою запеклих дебатів між партіями в останні роки, і пропозиція Джонсона була швидко відкинута демократами, які попередили, що вони ніколи не підтримають пакет щодо України, який включав би будівництво стіни, передбачене в республіканському законопроєкті про кордон.

"Для мене, як і для більшості з нас, це неприйнятно", – заявив конгресмен-демократ Хуан Варгас.

"Я не думаю, що це реалістично", – підтримав його Бенні Томпсон, старший демократ у Комітеті з питань внутрішньої безпеки.

Конгресмен-демократ Рауль Гріхалва пішов ще далі, звинувативши республіканців у тому, що вони пропонують псевдо-рішення дуже складних проблем з єдиною метою – збурити виборців-націоналістів.

Суперечка щодо належної реакції на кризу на південному кордоні – і, зокрема, вимоги Джонсона – створили чергову перешкоду в багатомісячних зусиллях, спрямованих на отримання більшої військової допомоги Україні, яка майже два роки потерпає від вторгнення російських військ.

У Білому домі раніше заявили, що вже не мають грошей для нової військової підтримки України до її ухвалення Конгресом США.

Водночас президент США Джо Байден, коментуючи масований російський обстріл України в ніч проти п’ятниці, 29 грудня, наголосив на необхідності Конгресу якнайшвидше схвалити додаткову допомогу для Києва.

США 27 грудня оголосили про надання Україні останнього у 2023 році пакета військової допомоги вартістю 250 мільйонів доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування