Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розвідка Естонії: Посилені ракетні удари свідчать, що Росія вважає небезпечною появу F-16 в Україні

П'ятниця, 12 січня 2024, 21:54
Розвідка Естонії: Посилені ракетні удари свідчать, що Росія вважає небезпечною появу F-16 в Україні
F-16 ДАНІЇ, GETTY IMAGIES

У естонській розвідці заявили, що посилені ракетні удари по об’єктах на території України Росією свідчать про те, що Москва вважає появу в Україні винищувачів F-16 небезпечною.

Джерело: керівник розвідувального центру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг на брифінгу 12 січня, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR

Деталі: Ківісельг зазначив, що Росія активно використовує бомбардувальники дальнього радіусу дії та ракети "Калібр" протягом останніх тижнів для ударів по українським військовим, оборонній промисловості та інфраструктурним об'єктам.

Реклама:

"По всій країні були уражені об'єкти електроенергетики, портової та залізничної інфраструктури, військові аеродроми, склади зброї та боєприпасів, військові навчальні центри та підприємства оборонно-промислового комплексу, які займаються виробництвом та ремонтом озброєння", – додав він.

За словами керівника естонської розвідки, удари по українських аеродромах "свідчать про те, що росіяни вважають небезпечною появу F-16 в арсеналі України".

За оцінками Ківісельга, російська тактика полягає у перенасиченні системи протиповітряної оборони України. Він вважає, що з настанням холодів можна очікувати масованіших атак з боку Росії, оскільки вона наразі виробляє більше боєприпасів, ніж використовує.

ВІДЕО ДНЯ

Як відомо, українські льотчики проходять або будуть проходити підготовку на F-16 у США, Румунії, Данії, Франції та Великій Британії. У останній шестеро українців перед Різдвом завершили базову підготовку, в тому числі з вивченням англійської мови.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: