Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З Латвії видворили 82-річного голову Латвійсько-російської асоціації

Неділя, 14 січня 2024, 05:52
З Латвії видворили 82-річного голову Латвійсько-російської асоціації
Борис Катков, фото LETA

Голову Латвійсько-російської асоціації співробітництва Бориса Каткова, який є громадянином РФ, видворили з Латвії.

Джерело: LSM

Деталі: З ініціативи Служби держбезпеки (VDD) міністр внутрішніх справ Латвії Ріхардс Козловскіс вніс Каткова до списку небажаних у країні осіб "за багаторічну та систематичну діяльність на користь Росії". Згодом Каткова видворили з країни.

Реклама:

За словами Каткова, 10 січня він отримав підписаного міністром внутрішніх справ Латвії листа про те, що він становить загрозу національній безпеці та буде депортований. Вранці 12 січня до 82-річного чоловіка прийшли прикордонники, дали годину на збори та супроводили до кордону. Ввечері того самого дня Катков перетнув російський кордон у КПП "Терехово/Бурачки" у Псковській області.

Згідно з інформацією з відкритих джерел, Борис Катков приїхав до Латвії 1966 року. Спочатку він працював у військовому комісаріаті в місті Цесісі, потім у Даугавпілсі. Пішов на пенсію у званні полковника у 1991 році. Катков отримав паспорт негромадянина Латвії 1998 року, а 2000 року взяв російське громадянство. Через вік його звільнили від складання іспиту з латиської мови, решту документів для отримання постійної посвідки на проживання він подав.

Офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова назвала депортацію Каткова "провокаційною" акцією, мета якої – "залякати російськомовних жителів Латвії". Посольство Росії у Латвії охарактеризувало дії Латвії як "абсолютно антигуманні" за "порушення принципу нерозділення сім'ї" (у Каткова в Латвії залишилися дружина, діти та онуки).

ВІДЕО ДНЯ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...