Щодня до армії РФ приєднується 1000 осіб – Скібіцький

Понеділок, 15 січня 2024, 14:20
Щодня до армії РФ приєднується 1000 осіб – Скібіцький
ВАДИМ СКІБІЦЬКИЙ, ФОТО ГУР МІНОБОРОНИ

За даними розвідки, щодня до лав Збройних сил Росії приєднуються приблизно 1000 осіб, окупантів мотивує висока заробітня плата, особливо це стосується мешканців кризових регіонів. 

Джерело: генерал-майор заступник начальника ГУР МО України Вадим Скібіцький в інтерв'ю "РБК-Україна"

Пряма мова: "Щодня до лав збройних сил РФ приходить близько 1000 - 1100 осіб...

Реклама:

Це йде і на поповнення втрат, і на формування резервних полків. Але це не можна назвати прихованою мобілізацією. Давайте так: у них триває мобілізація. Просто це не проводиться так масово, як у жовтні-грудні 2022 року...

Однак, насправді, у росіян є мотивація йти в армію – це заробітна плата, особливо в кризових регіонах, де або низькі зарплати, або взагалі немає робочих місць. Російські військовополонені відверто зізнаються, що пішли в армію, бо там платять, а в нього "іпотека, сім'я і так далі". І цей мотив на сьогодні є основним для тих людей, які добровільно йдуть на мобілізацію, підписують контракти і воюють".

Деталі: Окупанти, за словами Скібіцького, отримують різні заробітні плати. Все залежить від того, де знаходиться підрозділ, чи веде бойові дії.

ВІДЕО ДНЯ

Представник ГУР додав, що у росіян чітко визначено, що день бойових дій – це плюс 8 тисяч рублів до зарплати.

Таким чином, за місяць бойових дій - приблизно 220-250 тисяч рублів: "Це для тих, хто безпосередньо бере участь у бойових діях на першій лінії зіткнення".

Скібіцький також розповів, що в Росії створені всі умови для проведення мобілізаційних заходів: "Облік військовозобов'язаних є. Плани щодо формування і відновлення, наприклад, Ленінградського та Московського військових округів теж є. І це все буде впливати на мобілізаційні потреби їхніх збройних сил".

Наразі вся мобілізація в РФ здебільшого йде на поповнення втрат: "Щоби створити потужний стратегічний резерв їм справді необхідна мобілізація – це однозначно. Чи наважиться Путін це зробити? До виборів навряд чи. А надалі – будемо дивитися. Зараз ще дуже рано про це говорити. Але всі умови для проведення мобілізації в будь-який час у Росії створені".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: