Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Біля берегів Ємену ракета поцілила в комерційне судно

Понеділок, 15 січня 2024, 17:40
Біля берегів Ємену ракета поцілила в комерційне судно
ілюстративне фото Getty Images

В Аденській затоці поблизу Ємена, де базуються повстанці-хусити, що не раз обстрілювали торгові кораблі, 15 січня внаслідок ракетної атаки було пошкоджене судно, капітан корабля повідомив, що "лівий борт судна був уражений зверху ракетою".

Джерело: Центр координації морських торговельних операцій Королівського військово-морського флоту Великої Британії (UKMTO), передає "Європейська правда"

Деталі: Стверджується, що ракетна атака сталась приблизно за 177 кілометрів від єменського міста Аден. Капітан корабля повідомив, що "лівий борт судна був уражений зверху ракетою".

Реклама:

У UKTMO не уточнили тип судна й не навели інших подробиць інциденту.

У коментарі AP морські страхові фірми Ambrey та Dryad Global вказали, що йдеться про балкер Eagle Gibraltar, який пливе під прапором Маршаллових островів. Судно належить компанії Eagle Bulk, що базується в американському Стемфорді.

Хусити наразі не взяли відповідальності за атаку, хоча раніше вже обстрілювали ракетами судна в цьому районі.

ВІДЕО ДНЯ

Що було раніше:

  • Напередодні американські військові заявили, що один із їхніх винищувачів напередодні збив протикорабельну крилату ракету, випущену бойовиками.
  • Нагадаємо, в ніч проти 12 січня США у координації з Великою Британією і за підтримки Австралії, Канади, Нідерландів і Бахрейну завдали спільних ударів по об'єктах хуситів у Ємені.
  • Пізніше у ніч проти 13 січня США завдали удару по військовому об’єкту повстанців-хуситів у Ємені.
  • Президент США Джо Байден заявив, що США надіслали Ірану приватне повідомлення про те, що підтримувані ним бойовики-хусити Ємену несуть відповідальність за напади на комерційне судноплавство в Червоному морі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: