Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Окупанти найактивніше атакували на Лиманському та Авдіївському напрямках, успіху не мали − Генштаб

Вівторок, 16 січня 2024, 07:20
Окупанти найактивніше атакували на Лиманському та Авдіївському напрямках, успіху не мали − Генштаб
Українські воїни. Фото з Facebook Генштабу ЗСУ

Росіяни активно штурмували українські позиції по всій лінії фронту, найбільше ворожих атак Сили оборони відбили на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, загалом за добу відбулося понад 90 боєзіткнень.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ станом на ранок 16 січня у Facebook

Дослівно Генштаб: "Протягом минулої доби відбулося 94 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 1 ракетний та 68 авіаційних ударів, здійснив 78 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах".

Реклама:

Деталі: В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку українці відбили 2 атаки ворога біля Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку захисники відбили 13 атак ворога поблизу Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області та ще 19 − в районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області та Григорівки, Верхньокам’янського, Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 7 атак росіян неподалік Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

ВІДЕО ДНЯ

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Протягом минулої доби Сили оборони відбили 18 атак загарбників в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 16 атак − біля Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку захисники продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області − тут відбили 12 атак.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 3 атаки противника західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни продовжують заходи із розширення плацдарму. Протягом минулої доби росіяни здійснили 1 безуспішний штурм позицій українських військ.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 22 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також по 1 зенітно-ракетному комплексу росіян.

Підрозділи ракетних військ уразили 3 райони зосередження особового складу, 8 артилерійських засобів, 1 засіб ППО та 2 радіолокаційні станції окупантів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: