Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп приголомшливо виграв перші праймериз, Рамасвамі вибув із перегонів

Вівторок, 16 січня 2024, 10:39
Трамп приголомшливо виграв перші праймериз, Рамасвамі вибув із перегонів
Дональд Трамп, архівне фото Білого Дому

Колишній президент США Дональд Трамп здобув переконливу перемогу на перших республіканських президентських праймериз в Айові 15 січня, його конкуренти-республіканці перетасувалися.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Reuters

Деталі: За даними Edison Research, після підрахунку 95% очікуваних голосів Трамп отримав 51% підтримки виборців, що проголосували.

Реклама:

45-річний губернатор Флориди Рон ДеСантіс несподівано вирвався на друге місце, у нього 21%. 

У колишньої представниці США в ООН Ніккі Гейлі – 19%. 

Підприємець Вівек Рамасвамі, відомий антиукраїнськими заявами, набрав трохи менше 8% голосів і вибув із перегонів. Він підтримав кандидатуру Дональда Трампа у промові перед прихильниками.

ВІДЕО ДНЯ

Таким чином Дональд Трамп закріпив свій статус явного лідера серед претендентів на президентську номінацію від Республіканської партії у 2024 році.

Опитування показували Трампа явним лідером в Айові протягом кількох місяців, але масштаби його перемоги виявилися приголомшливими.

Найбільша перевага на республіканських праймериз в Айові дотепер була у Боба Доула в 1988 році – він відірвався від найближчого опонента на 12,8 відсоткових пункта.

Результат Трампа відображає його популярність серед республіканських виборців – навіть після двох імпічментів, його ролі в штурмі Капітолія 6 січня 2021 року і попри 91 кримінальне обвинувачення.

Майже дві третини учасників голосування підтримали його неправдиві заяви про фальсифікацію результатів виборів, заявивши, що вони не вважають, що Джо Байден здобув президентство легітимно. 

Понад 60% заявили, що Трамп все одно зможе виконувати обов'язки президента, навіть якщо його визнають винним у скоєнні злочину.

Хто б не виграв праймериз від республіканців, на президентських виборах у листопаді він зіткнеться з демократом, найімовірніше чинним президентом Джозефом Байденом.

Читайте також: Шанс обійти Трампа: чому перші праймериз можуть вплинути на результат виборів у США

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування