Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Взаємодію лідерів не замінити: у США сподіваються, що Байден і Сі говоритимуть частіше

Середа, 17 січня 2024, 18:23
Взаємодію лідерів не замінити: у США сподіваються, що Байден і Сі говоритимуть частіше
Джо Байден і Сі Цзіньпін, архівне фото Білого дому

Держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен дав зрозуміти, що цього року контакти між президентом США Джо Байденом і лідером Китаю Сі Цзіньпіном стануть частішими.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg

Пряма мова Блінкена: "Неможливо замінити взаємодію між лідерами, особливо коли ви маєте справу з Китаєм. І я уявляю, я знаю, що ви побачите це більше цього року".

Реклама:

Деталі: Держсекретар зазначив, що США зараз підходять до відносин з Китаєм з позиції більшої сили завдяки збільшенню інвестицій всередині країни та поліпшенню відносин за кордоном.

Передісторія:

  • На початку 2024 року китайський лідер Сі Цзіньпін у листі до президента США Джо Байдена заявив, що їхні країни повинні прагнути до "мирного співіснування".
  • У листопаді 2023 року Байден і Сі зустрілися на полях саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва. Це була їхня перша особиста зустріч за рік і перший візит Сі до Штатів за чотири роки. За кілька годин після зустрічі Байден назвав Сі Цзіньпіна "диктатором".
  • Міністерство закордонних справ Китаю назвало його слова вкрай "неправильною і безвідповідальною політичною маніпуляцією".
  • Президент України Володимир Зеленський у січні не зміг зустрітись з прем′єр міністром КНР Лі Цянем під час Давоського форуму у Швейцарії.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...