Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Франція обіцяє Україні десятки авіабомб та більше снарядів

Четвер, 18 січня 2024, 12:40
Франція обіцяє Україні десятки авіабомб та більше снарядів
Себастьєн Лекорню. ілюстративне фото з Вікіпедії

Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню заявив, що його країна почне щомісяця передавати Києву десятки авіабомб, які адаптували до літаків радянських моделей, та на тисячу більше артилерійських снарядів.

Джерело: Лекорню в інтерв’ю France Inter, цитує "Європейська правда"

Деталі: За словами міністра, Франція запланувала постачання Україні високоточних авіабомб "повітря-земля" AASM.

Реклама:

"Нам вдалося їх адаптувати для застосування з літаків радянських моделей, тому що початково авіабомби передбачені для застосування з "Рафалів" чи "Міражів"… Ми будемо постачати їх 50 на місяць, починаючи з січня, протягом 2024 року", – сказав міністр.

Він додав, що Франція також збільшить місячні обсяги снарядів, які передає Україні. За його словами, з перших місяців війни і до початку 2023 року Франція надавала по тисячі снарядів на місяць. "З минулого лютого це вже 2000 на місяць, а з цього місяця це буде 3000 снарядів щомісяця", – зазначив Лекорню.

Міністр сказав, що з міркувань безпеки не називатиме дат постачання 40 ракет дальнього радіуса дії SCALP, анонсованих Макроном.

ВІДЕО ДНЯ

Лекорню в інтерв’ю повідомив також, що Франція буде спроможна виготовити 78 самохідних гаубиць Caesar до початку наступного року.

Міністр також сказав, що категорично не згодний з твердженнями, що Росія повністю перехопила ініціативу, та зауважив, що хоча український контрнаступ не дав тих результатів, яких усі так очікували, Росія теж не отримала особливих успіхів і лінія фронту залишається практично стабільною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...