Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Орбана заявили, що до угоди з ЄС щодо допомоги Україні ще далеко

Четвер, 18 січня 2024, 16:22
У Орбана заявили, що до угоди з ЄС щодо допомоги Україні ще далеко
Фото: Getty Images

Голова адміністрації угорського прем’єр-міністра Гергей Гуяш заявив, що до досягнення угоди з Євросоюзом щодо нового довгострокового фінансування України ще далеко.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Telex

Деталі: За словами представника уряду, Будапешт веде переговори з Єврокомісією про фінансову підтримку України, але їхні позиції дуже відрізняються, тому немає впевненості, що вони досягнуть угоди.

Реклама:

Але "це не трагедія", сказав Гуяш, додавши, що рішення все ще може бути знайдене до 2026 року, коли завершуються семирічні фінансові рамки, що регулюють річний бюджет ЄС.

Водночас він зазначив, що "Угорщина не виключає підтримки України на двосторонній основі".

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • Раніше ЗМІ повідомили, що угорський прем'єр Віктор Орбан дав зрозуміти Євросоюзу, що готовий відмовитися від своєї опозиції щодо нового довгострокового фінансування України. 
  • Хоча в Брюсселі спостерігається певна готовність запропонувати Орбану деякі поступки задля досягнення угоди, більшість національних столиць відкинули спробу Угорщини розділити фінансування України на річні транші, які потребували б одностайного схвалення щороку.
  • Консенсус полягає в тому, що будь-який остаточний компроміс повинен включати певні поступки Угорщині – достатні для того, щоб Орбан міг заявити про перемогу на батьківщині.
  • 16 січня Орбан укотре підтвердив свій спротив схваленню макрофінансової підтримки для України, стверджуючи, що така допомога "не повинна шкодити бюджету ЄС".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...