Умєров: ЗСУ відчувають "снарядний голод", потрібно збільшувати артилерійські можливості

Четвер, 18 січня 2024, 17:05
Умєров: ЗСУ відчувають снарядний голод, потрібно збільшувати артилерійські можливості
Рустем Умєров, фото: Getty Images

Міністр оборони України Рустем Умєров на відкритті коаліції артилерії в Парижі заявив, що Збройні сили на полі бою відчувають "снарядний голод", тому потрібне збільшення артилерійських можливостей для України.

Джерело: пресслужба Міноборони

Пряма мова Умєрова: "Дефіцит боєприпасів та снарядний голод – це надзвичайно актуальна проблема, з якою зараз стикаються наші Збройні сили. Нам потрібно разом знайти спосіб вирішити цю проблему".

Реклама:

Деталі: За його словами, реальність цієї війни така, що Росія значно перевершує ЗСУ у щоденних артилерійських атаках. "На різних ділянках фронту та етапах бойових дій вони випускали в 5 - 10 разів більше артилерійських снарядів, ніж українські сили", - підкреслив міністр.

Він зазначив, що збільшення артилерійських можливостей України підвищить нашу спільну безпеку. "Це дасть нам набагато більше можливостей для стійкого прогресу на полі бою. І це наблизить нашу перемогу", - сказав Умєров.

Що було раніше:

ВІДЕО ДНЯ
  • Президент Володимир Зеленський під час Форуму оборонних індустрій 30 вересня 2023 року оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій.
  • У жовтні 2023 року міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив про значне зростання виробництва снарядів в Україні, проте Київ, як і раніше, в основному покладається на поставки партнерів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: