Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАЗК склало протокол за адмінпорушення на в.о. голови КСУ Головатого

Четвер, 18 січня 2024, 18:28
НАЗК склало протокол за адмінпорушення на в.о. голови КСУ Головатого
ФОТО: КС

Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол про адміністративне порушення виконувача обов'язків голови Конституційного суду України Сергія Головатого, який ухвалив рішення в умовах конфлікту інтересів.

Джерело: пресслужба НАЗК

Дослівно: "На розгляд до КСУ надійшла скарга, у якій заявник зазначав, що Головатий вніс завідомо недостовірні відомості до ухвали суду та наполягав на його звільненні.

Реклама:

Не бажаючи виносити зазначене звернення на розгляд спеціального пленарного засідання КСУ, звідки воно могло потрапити до комісії з питань регламенту та етики КСУ (на підставі висновку якої Головатий міг бути звільнений), він запропонував вказане звернення до розгляду у порядку денному звичайного засідання". 

Деталі: У агентстві зазначили, що таким чином, бувши наділеним повноваженнями виконувача обов'язків голови Конституційного суду, Головатий убезпечив себе від можливої подальшої перевірки власних дій, за наслідками якої міг бути звільненим.

У НАЗК додали, що якщо суд визнає Головатого винним, то йому загрожує покарання у вигляді штрафу, а також можливого внесення до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

ВІДЕО ДНЯ

Довідково: Сергій Головатий виконує обов’язки голови КСУ від 29 грудня 2020 року, коли президент України Володимир Зеленський відсторонив Олександра Тупицького з цієї посади.

Що передувало:

  • 4 січня 2024 року Голосіївський райсуд міста Києва визнав винним виконуючого обов’язки голови Конституційного суду Сергія Головатого через те, що той не подав відомості, які просило Національне агентство із запобігання корупції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: