СБУ заблокувала вебкамери, які зламали росіяни, щоб корегувати удари по Києву

Вівторок, 2 січня 2024, 17:20
СБУ заблокувала вебкамери, які зламали росіяни, щоб корегувати удари по Києву
Фото наслідків ударів РФ 2 січня

Служба безпеки України заблокувала вебкамери, які "засвітили" роботу ППО під час ракетної атаки Росії на Київ 2 січня.

Джерело: повідомлення СБУ

Дослівно: "Служба безпеки по "гарячих слідах" встановила адреси і демонтувала вебкамери, що транслювали роботу ППО та локації критичної інфраструктури Києва під час повітряної атаки РФ 2 січня.

Реклама:

Мова йде про дві роботизовані онлайн-камери зовнішнього спостереження, які були зламані російськими спецслужбами, щоб шпигувати за Силами оборони у столиці".

Деталі: За даними СБУ, один із пристроїв був на балконі багатоквартирного будинку і використовувався місцевим ОСББ для моніторингу прибудинкової території. Інша камера, яку заблоковали в одному з житлових комплексів Києва, також використовувалась для спостереження.

"Однак, внаслідок хакерського зламу агресор отримав віддалений доступ до управління цією вебкамерою. Проникнувши до її налаштувань, спецслужби РФ змінювали кут огляду та під’єднали її до стрімінгової платформи в YouTube", - повідомляє СБУ, вказуючи, що "за допомогою цих камер агресор збирав дані для підготовки і коригування ударів по Києву".

ВІДЕО ДНЯ

СБУ також прозвітувало, що загалом з початку повномасштабного вторгнення заблокували роботу близько 10 тисяч ІР-камер, які ворог міг використати для коригування ракетних обстрілів по Україні.

Що цьому передувало:

  • Уночі і вранці 2 січня росіяни запустили по Україні 99 ракети різних типів, з них 72 вдалося знищити.
  • Удари переважно прийшлися по Києву і Харкову.
  • Внаслідок масованої ракетної атаки у Києві та області загинуло троє людей. У самому Києві одна загибла, по області – двоє.
  • У Харкові одна людина загинула, у місті сталося 3 пожежі, зруйновані низка цивільних об’єктів, горіли склади і автомобілі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: