У Повітряних силах пояснили, скільки РФ може знадобиться часу для нового удару з повітря

Вівторок, 2 січня 2024, 18:46
У Повітряних силах пояснили, скільки РФ може знадобиться часу для нового удару з повітря
Юрій Ігнат. скриншот

Речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат зауважив, що Росії для підготовки нової  ракетної атаки теоретично може знадобитися кілька днів.

Джерело: Ігнат в ефірі телеканалу "Київ24" і в коментарі УП

Пряма мова: "Для підготовки, я думаю, достатньо тих кількох днів. Спланувати, якщо у них є шаблони певні. Кожна ракета програмується, забивається її маршрут: де їй повернути направо, наліво, де піднятися і де і в який час вийти на удар. Це все програмується відповідними спеціалістами….

Реклама:

Питання в ракетах: скільки вони собі можуть дозволити випустити наступного, наступного й наступного разу. І чи зможуть вони поповнити цей запас".

Деталі: За словами Ігната, про конкретну дату чи періодичність російських ударів Повітряні сили говорити не можуть.

Офіцер нагадав, що росіяни вже давно перейшли в недоторканний запас ракет, і зараз продовжують це робити.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • 2 січня росіяни запустили по Україні 99 ракети різних типів, з них 72 вдалося знищити. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що росіяни атакували цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об’єкти. В основному цілили по столиці. Це вже друга масована атака по Україні і столиці зокрема за останні 5 днів.
  • Вночі та вранці 29 грудня Росія здійснила наймасованіший удар з повітря по Україні. Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста.
  • На другий день після атаки президент Володимир Зеленський повідомив, що загинули 39 осіб. Пізніше кількість жертв цього удару зросла. Тільки у Києві загинули 28 людей. 
  • Тоді окупанти випустили по Україні 158 повітряних цілей – безпілотників і ракет різного типу. ППО вдалося знищити 114 із них. За даними Повітряних сил, РФ застосувала практично всі типи наявного в неї озброєння.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: