Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни активізувались на Мар’їнському напрямку − Генштаб

Середа, 24 січня 2024, 07:44
Росіяни активізувались на Мар’їнському напрямку − Генштаб
Українські воїни. Фото з Facebook Генштабу ЗСУ

Російські окупанти атакували на 7 напрямках, найактивніше на Авдіївському та Мар’їнському, загалом за добу на фронті відбулося 56 бойових зіткнень, загарбники завдали 48 ракетних та 112 авіаційних ударів, здійснили 73 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ станом на ранок 24 січня у Facebook

Дослівно Генштаб: " Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені з цивільного населення, серед яких є діти. Руйнувань та пошкоджень зазнали понад 200 різних об’єктів цивільної інфраструктури в Києві та Київській області, Харкові та Павлограді Дніпропетровської області".

Реклама:

Деталі: В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку захисники відбили атаку ворога біля Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 4 атаки окупантів в районах Ямполівки, Торського Донецької області та ще 2 атаки поблизу Білогорівки, Серебрянського лісництва Луганської області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 3 атаки противника неподалік Богданівки, Іванівського та Кліщіївки Донецької області.

ВІДЕО ДНЯ

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Протягом доби Сили оборони відбили 5 атак ворога в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 11 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога поблизу Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де відбили 16 атак.

На Запорізькому напрямку українські захисники відбили 4 атаки противника південніше Червоного, західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують заходи із розширення плацдарму. Попри значні втрати, росіяни не полишають спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби окупанти здійснили 7 безуспішних штурмів позицій українських військ.

Дослівно Генштаб: "Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту".

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 2 зенітно-ракетних комплексах та 1 пункту управління противника. Також сили та засоби протиповітряної оборони України знищили 15 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, 5 балістичних ракет "Іскандер-М", 2 керовані авіаційні ракети Х-59.

Підрозділи ракетних військ завдали ударів по 1 району зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 2 засобах ППО, 9 артилерійських засобах та 1 станції радіоелектронної боротьби окупантів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: