ЗМІ: У списку Симоньян нібито полонених з Іл-76 виявився вже обміняний військовий

Середа, 24 січня 2024, 16:45
ЗМІ: У списку Симоньян нібито полонених з Іл-76 виявився вже обміняний військовий
Максим Коноваленко. фото: Wartears

В опублікованому російською пропагандисткою Маргаритою Симоньян списку українських військовополонених, які нібито перебували на борту розбитого Іл-76, є щонайменше один військовий, якого вже обміняли раніше.

Джерело: "Медуза", проєкт Wartears

Деталі: Головред пропагандистського ресурсу RT Маргарита Симоньян раніше опублікувала список із 65 прізвищ. Під 22-м номером у ньому значиться Коноваленко Максим Анатолійович, який народився 3 вересня 1990 року.

Реклама:

За даними проєкту Wartears, що публікує дані українців у російському полоні, військовослужбовця з такими самими ім'ям і датою народження обміняли 3 січня 2024 року.

Видання "Новинарня" публікувало раніше список усіх обміняних 3 січня українських військовополонених. У ньому дійсно значився Коноваленко Максим Анатолійович. Цей перелік надали рідні та близькі звільнених із неволі.

Як пише Wartears, Максима Коноваленка взяли в полон у Маріуполі на "Азовсталі" у квітні 2022 року. Тоді він був снайпером 35-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ.

ВІДЕО ДНЯ

3-го січня 35-та ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського повідомляла у Facebook, що в цей день з російського полону звільнили 8 військовослужбовців бригади.

Водночас, звільнений з полону військовий Максим Колесніков називає інформацію росіян про військовополонених на Іл-76 "100% брехнею". Відповідний твіт він опублікував у мережі Х.

Пряма мова: "Міністерство війни росії заявило, що на Іл-76 було 65 полонених, 6 членів екіпажу і 3 (ТРИ) супроводжуючих.

Це повний пиз…ьож. Коли мене везли літаком з Брянську в Бєлгород, то на 50 полонених було десь рил 20 з їх воєнної поліції. 3 охоронця, ага".

Передісторія: 

  • У Корочанському районі Бєлгородської області Росії впав літак Іл-76, на місці працюють слідча група та МНС. Міноборони РФ стверджувало, що на борту перебували 65 військових ЗСУ, яких перевозили для обміну.
  • "Українська правда" із посиланням на джерело повідомила про причетність ЗСУ до збиття літака. Водночас інше джерело УП не підтвердило цю інформацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: