Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Переговори про €50 млрд для України ускладнюються через Угорщину - Reuters

П'ятниця, 26 січня 2024, 20:15
Переговори про €50 млрд для України ускладнюються через Угорщину - Reuters
Фото: Getty Images

Переговори країн Євросоюзу щодо схвалення фінансової допомоги Україні на 50 мільярдів євро ускладнюються через "негнучку" позицію Угорщини напередодні саміту.

Джерело: повідомлення високопосадовця ЄС журналістам 26 січня на умовах анонімності, про що пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters

Деталі: За словами посадовця, який бере участь у підготовці саміту Євросоюзу з питання фінансової допомоги України, через те, що позиція Угорщини "не була гнучною в цьому питанні", "переговори стають дещо складнішими".

Реклама:

Він додав, що серед інших країн-членів ЄС, які хочуть надати більше допомоги Україні, зростає рівень розчарування Угорщиною, а альтернативні ідеї угорського прем’єра Віктора Орбана – як-то надання допомоги за умови одностайного схвалення щороку – не є прийнятними для інших держав-членів.

"Жодна країна-член ЄС не хоче опинитися в ситуації, коли для надання допомоги Україні потрібно буде проходити через процедуру одностайності", – пояснив посадовець ЄС.

Угорщина досі офіційно не заявляла, що змінила свою опозицію щодо програми підтримки України Ukraine Facility обсягом 50 млрд євро на чотири роки.

ВІДЕО ДНЯ

Між тим, напередодні агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела повідомило, що Угорщина відмовиться від своїх заперечень проти створення фонду військової допомоги Україні з річним бюджетом у розмірі 5 мільярдів євро.

А видання Politico у п’ятницю написало, що лідери ЄС готові позбавити Угорщину права голосу у Раді Євросоюзу, якщо угорський прем’єр Віктор Орбан блокуватиме схвалення 50 мільярдів євро фінансової допомоги Україні на саміті 1 лютого.

Читайте також: Угорщина може зарити сокиру війни? Пояснюємо, хто примушує Орбана "помиритися" з Україною

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...