Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник мера одного з міст Одещини погорів на "відкатах" – правоохоронці

Четвер, 4 січня 2024, 15:38
Заступник мера одного з міст Одещини погорів на відкатах – правоохоронці
фото поліції

На Одещині правоохоронці викрили в корупції посадовця міської ради, заступника мера.

Джерело: СБУ, Нацполіція, Офіс генпрокурора, співрозмовник "Української правди" в правоохоронних органах

Дослівно поліція: "Використовуючи своє службове становище, правопорушник успішно провернув корупційну схему. Правоохоронці затримали зловмисника щойно він отримав обумовлену неправомірну вигоду у розмірі 51 тисячі гривень. За місцем роботи та проживання чиновника провели обшуки, в ході яких вилучили гроші та інші речі, що становлять інтерес для слідства".

Реклама:
 

Деталі: За даними джерела УП, йдеться про заступника мера Южного з питань житлово-комунального господарства Дмитра Любівого.

За матеріалами слідства, в обмін на хабар чиновник обіцяв підприємцям перемогу у "будівельному" тендері, який фінансувався з бюджету міста.

У разі відмови платити "відкат", посадовець погрожував створити бізнесменам штучні перешкоди під час розгляду та погодження тендерної документації.

ВІДЕО ДНЯ

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання фігурантом грошей за "дозвіл" на проведення ремонту у приміщеннях мобілізаційного відділу міськради.

Правоохоронці затримали чиновника біля приміщення міськради під час передачі йому всієї суми хабаря.

 

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Слідство звернулось з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

За скоєне посадовцю загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...