Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський поговорив із прем’єркою Італії, яка головує у G7 в 2024 році

Четвер, 4 січня 2024, 21:53
Зеленський поговорив із прем’єркою Італії, яка головує у G7 в 2024 році
ЗЕЛЕНСЬКИЙ І МЕЛОНІ, GETTY IMAGES

Президент Володимир Зеленський 4 січня розповів про телефонну розмову з прем'єр-міністеркою Італії Джорджією Мелоні, чия держава цього року головує в "Групі семи".

Джерело: Зеленський у соцмережах, "Європейська правда"

Деталі: Голова держави подякував Італії за підтримку Києва, повідомив про ситуацію на фронті й останні масовані ракетні обстріли Росією України.

Реклама:

За словами Зеленського, Мелоні підтвердила готовність продовжувати допомогу з посиленням української протиповітряної оборони. Сторони також обговорили можливість спільного оборонного виробництва.

Окремо лідери згадали про підготовку зустрічі радників щодо "формули миру", яка відбудеться в Давосі за кілька тижнів й доручили активізувати двосторонню роботу щодо безпекових зобов’язань для України.

Зеленський також відзначив підтримку Італією України на рівні "Групи семи" та в Європейському Союзі.

ВІДЕО ДНЯ

"Обговорили з Джорджею і питання фінансової та політичної підтримки України Євросоюзом. Італія з нами у цьому, і це додає впевненості не лише Україні, а й усім, хто прагне, щоб наша Європа вистояла проти російських ударів", – підсумував президент.

Нагадаємо:

  • З 1 січня Італія розпочала головування у G7, змінивши в цій ролі Японію.
  • До складу "Групи семи" входять США, Британія, Франція, Італія, Німеччина, Канада і Японія, а також ЄС як об'єднання. Росію вигнали з цього формату після окупації Криму у 2014 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: