Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більш ніж тисячі громадян Росії загрожує депортація з Латвії

П'ятниця, 5 січня 2024, 05:52
Більш ніж тисячі громадян Росії загрожує депортація з Латвії
фото ілюстраційне pixabay

Депортація з Латвії загрожує 1167 громадянам РФ, які не виконали вимог поправок до закону про імміграцію та не надали документи для отримання посвідки на проживання в країні, згідно з  інформацією з латвійської Дирекції у справах громадянства та міграції (PMLP).

Джерело: LETA

Дослівно: "До кінця грудня минулого року зібрана PMLP інформація показала, що щонайменше 1213 російських громадян, які не виконали вимог поправок до Закону про імміграцію та не подали документи для оформлення посвідки на проживання в країні, можуть бути депортовані з Латвії".

Реклама:

Деталі: За останніми даними, депортувати мають 1167 осіб, оскільки отримано інформацію про те, що 46 осіб більше не перебувають на території Латвії.

Інформація, зібрана до кінця грудня, показала, що серед тих, хто підлягає депортації, близько половини чоловіків та стільки ж жінок. Зокрема, буде депортовано 789 осіб віком понад 60 років.

З числа осіб, які прострочили термін зміни статусу проживання у Латвії, до 30 листопада документи на отримання посвідки на проживання подали 1344 особи.

ВІДЕО ДНЯ

Громадяни РФ, які мають поважні причини не складати тест з латиської мови, зможуть подати документи на дозвіл на проживання до 31 березня 2024 року.

Вид на проживання у Латвії буде видаватися терміном на два роки. Процес депортації російських громадян, які проживають у Латвії й не подали документи для отримання посвідки на проживання, буде дуже складним та обтяжливим, визнала очільниця PMLP Майра Розе.

Закон про імміграцію передбачає, що термін дії постійної посвідки на проживання, виданої громадянам РФ, закінчився у вересні 2023 року.

Щоб проживати у Латвії, їм потрібно було подати заяву на набуття статусу постійного мешканця ЄС, але для його отримання їм необхідно було надати до PMLP сертифікат про знання національної мови на мінімальному рівні та наявність певних фінансових ресурсів.

Передісторія: 

  • У грудні Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) Латвії закрила доступ у країні до всіх сайтів, пов'язаних із російською технологічною групою "Яндекс".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:26
Повітряні сили попередили про ворожі "Шахеди" з акваторії Чорного моря
00:12
футбол"Реал" за 4 хвилини перевернув хід матчу з "Баварією" і вийшов у фінал Ліги чемпіонів
23:58
Литва не пустить спостерігачів ОБСЄ на вибори президента через присутність росіян і білорусів
23:48
Столтенберг: НАТО не планує розгортати війська в Україні, Україна нас про це не просить
23:27
Новини економіки 8 травня: наслідки чергової атаки РФ по енергооб'єктах, Сенниченка заочно заарештували
23:10
Зеленський: Нагальні пріоритети – зрив будь-яких наступальних дій РФ
22:48
фотоУ Черкасах пожежна машина налетіла на тролейбус: двоє людей потрапили до лікарні
22:34
Верховний Суд роз’яснив, коли ухилення від мобілізації не карається законом
22:28
Вироблені в Україні супутникові системи можуть опинятися у російської армії – розслідування "Слідство Інфо"
22:01
Зеленський підписав укази про призначення 116 суддів
Усі новини...
Реклама: