Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ізраїль ліквідував "військову базу" ХАМАС на півночі Сектору Гази – речник ЦАХАЛ

Субота, 6 січня 2024, 23:28
Ізраїль ліквідував військову базу ХАМАС на півночі Сектору Гази – речник ЦАХАЛ
військові Ізраїлю, ілюстративне фото ЦАХАЛ у twitter

Речник ЦАХАЛ контрадмірал Даніель Хагарі заявив, що військові завершили ліквідацію "військової структури" ХАМАС у північній частині Сектору Гази.

Джерело: Хагарі під час пресконференції, цитує The Times of Israel

Пряма мова: "Ми завершили ліквідацію військової бази ХАМАСу в північній частині Сектору і ми продовжимо поглиблювати досягнення, зміцнювати бар'єр і оборонні споруди на кордоні".

Реклама:

Деталі: Хагарі дав пояснення щодо військових операцій в Газі, вказуючи на досягнення армії Ізраїлю, але наголошуючи на часі, який знадобився для їх досягнення.

"Коли йдеться про боротьбу з терором, немає коротких шляхів", – сказав він, зазначаючи, що знадобилося три місяці, щоб значною мірою розгромити ХАМАС на півночі Гази і не дати батальйонам терористичного угрупування здійснити широкомасштабні атаки.

Він попередив, що, незважаючи на перемогу над ХАМАС на півночі Сектору Гази, все ще існує ймовірність спорадичних ракетних обстрілів Ізраїлю з цих районів.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми завдали ударів, і будемо продовжувати завдавати ударів, і продовжувати поглиблювати досягнення в цих районах, але на це потрібен час", – зазначив Хагарі.

Він додав, що в даний час ЦАХАЛ зосереджений на ліквідації ХАМАСу в центральній і південній частинах Гази.

"Ми будемо робити це іншими методами, ретельно, на основі уроків, які винесли з бойових дій на цей час", – наголосив він.

За словами Хагарі, табори біженців у центральній частині Гази "щільні і повні терористів", а Хан-Юніс – це "підземне місто з розгалуженими тунелями".

"Це займе час, бої триватимуть протягом 2024 року. Ми працюємо за планом, щоб досягти цілей війни: ліквідувати ХАМАС в центрі та на півдні і продовжувати всі зусилля, розвідувальний, оперативний і військовий тиск, щоб повернути заручників", – вказав речник ЦАХАЛу.

За його словами, в той же час армія Ізраїлю будує нові оборонні споруди вздовж кордону Гази, щоб дозволити жителям, переміщеним з 7 жовтня, повернутися до своїх домівок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: