Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну накривають снігопади, створено цілодобовий штаб, можуть перекривати дороги

Неділя, 7 січня 2024, 22:34
Україну накривають снігопади, створено цілодобовий штаб, можуть перекривати дороги
фото: Патрульна поліція Тернопільської області

В Україні ускладнюються погодні умови, працює цілодобовий Штаб з ліквідації наслідків негоди, може бути перекрито рух на дорогах державного значення.

Джерело: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Укргідрометцентр

Дослівно: "З 7 по 9 січня очікуються складні погодні умови: різке зниження температури повітря до 19 – 25 градусів морозу та сильні снігопади по всій території України. Ситуація на дорогах буде ускладненою через ожеледицю і налипання мокрого снігу. 

Реклама:

За необхідності, рух на дорогах державного значення може бути обмежений або перекритий. Перш за все це стосується автошляхів:

  • М-05 Київ-Одеса
  • М-30 Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине
  • М-13 Кропивницький-Платонове
  • М-22 Полтава-Олександрія
  • Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь
  • Н-11 Дніпро-Миколаїв
  • Н-24 Благовіщенське-Миколаїв
  • Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка та інших основних маршрутів, в залежності від погоди".

Деталі: Дізнатися актуальну інформацію щодо стану автомобільних доріг можна за телефоном цілодобової гарячої лінії Штабу: +38 067 400 60 80

У разі виникнення надзвичайних ситуацій на дорогах можна звернутися за номерами: 101, 102 та 103.

ВІДЕО ДНЯ

У міністерстві закликали водіїв найближчими днями утриматися від поїздок, особливо на далекі відстані. Якщо відкласти поїздку неможливо, радять взяти з собою ланцюги протиковзання на колеса, додаткове пальне, термоковдру, заряджений павербанк та термос із чаєм.

Як повідомляє Укргідрометцентр, 8 січня у південній частині України помірний дощ з переходом у мокрий сніг, місцями значні опади; ожеледь, налипання мокрого снігу; температура вночі та вдень від 4° тепла до 1° морозу, вдень в Криму 7-12° тепла.

У північних, Волинській та Рівненській областях місцями невеликий сніг; температура вночі 11-16°, вдень 8-13° морозу (в Чернігівській та Сумській областях вночі 15-20°, вдень 10- 15° морозу).

На решті території складні погодні умови: помірний сніг, у центральних та східних областях значний сніг, хуртовина, пориви вітру 15-20 м/с; температура вночі та вдень 5-10° морозу.

Вітер північно-східний, 7-12 м/с, в більшості західних, північних та південних областей місцями пориви 15-20 м/с. На дорогах ожеледиця.

На Київщині місцями невеликий сніг, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, місцями по області пориви 15-20 м/с.

Температура по області вночі 11-16° морозу, вдень 8-13° морозу; у Києві протягом доби 11-13° морозу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування