У Верховному суді України викрили чоловіка, який виправдовував агресію і окупацію РФ

Понеділок, 5 лютого 2024, 14:39
У Верховному суді України викрили чоловіка, який виправдовував агресію і окупацію РФ
скрин з ноутбука працівника ВС. фото ОГП

Служба безпеки України зібрала доказову базу на очільника одного зі структурних підрозділів Верховного суду України, який виправдовував збройну агресію РФ і тимчасову окупацію нашої держави.

Джерело: СБУ, Офіс генпрокурора

Дослівно ОГП: "За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора керівнику одного із структурних підрозділів Верховного суду України (який з 15.12.2017 перебуває у стані ліквідації у зв"язку зі створенням Верховного суду та правосуддя не здійснює) повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників".

Реклама:

Деталі: За даними слідства, посадовець виправдовував збройну агресію РФ і тимчасову окупацію нашої держави. Він заперечував суверенітет України і пропонував віддати ворогу південні регіони, у тому числі Одеську та Херсонську області.

Також підозрюваний героїзував найманців російської приватної військової компанії "Вагнер" та підтримував їхню участь у війні проти нашої держави. Він пропонував розпочати новий наступ на Україну з північного напрямку для захоплення Львова та сусідніх регіонів, сподівався на швидку окупацію держави з подальшим встановленням на її території кремлівського режиму.

Факти підривної діяльності посадовця на користь РФ підтверджено висновком експертизи.

ВІДЕО ДНЯ

Під час обшуків за місцем його проживання правоохоронці виявили мобільні телефони та комп’ютери, набої до стрілецької зброї, спеціальний технічний засіб незаконного стеження, прокремлівську літературу.

 

СБУ зазначає, що має в розпорядженні записи розмов на підтвердження підозри.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: