Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія швидко переозброюється і може напасти на НАТО через 3-5 років – міністр оборони Данії

П'ятниця, 9 лютого 2024, 15:57

Росія переозброюється швидше, ніж очікувалося, і може напасти на країну НАТО протягом трьох-п'яти років. 

Джерело: "Європейська правда", міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен, агентство Reuters

Деталі: "Потенціал Росії у виробництві військової техніки надзвичайно зріс", – сказав данський міністр в інтерв'ю газеті Jyllands-Posten

Реклама:

Він наголосив, що Данія повинна прискорити свої військові інвестиції.

"Не можна виключати, що протягом трьох-п'яти років Росія випробує на міцність статтю 5 і солідарність НАТО. Це не була оцінка НАТО у 2023 році. Це нові знання, які зараз виходять на перший план", – підкреслив очільник оборонного відомства.

Поульсен зазначив, що прямої загрози для Данії немає, але Альянс може зіткнутися з гібридними атаками, спрямованими на дестабілізацію країни-члена.

ВІДЕО ДНЯ

"Росія потенційно має бажання зробити це. Тепер вони також можуть мати можливість отримати військовий потенціал раніше, ніж ми очікували. Є підстави для справжнього занепокоєння", – сказав він.

Зміна оцінки загрози відбулася після того, як інші європейські країни НАТО виступили з аналогічними попередженнями протягом останніх тижнів.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив у січні, що Альянс повинен готуватися до нападу Росії на країну НАТО протягом 5-8 років.

Головнокомандувач Збройних сил Швеції Мікаель Бюден та міністр цивільної оборони Карл-Оскар Болін заявили, що усі громадяни країни мають бути готовими до війни.

А головнокомандувач Збройних сил Норвегії закликав не гаяти "вікно можливостей" на підготовку до потенційного прямого протистояння Росії, тому що цей час може скінчитись вже за кілька років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: