Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін виправдовує Гітлера: Поляки були незговірливі. У Польщі обурилися

П'ятниця, 9 лютого 2024, 18:11
Путін виправдовує Гітлера: Поляки були незговірливі. У Польщі обурилися
Володимир Путін доносив свою пропаганду Такеру Карлосну з азартом, скриншот

Російський диктатор Володимир Путін виправдав дії нацистів, заявивши, що незговірливість поляків щодо приналежності Гданська змусила Адольфа Гітлера почати війну з Польщі в 1939 році. У Польщі обурилися цьому. 

Джерело: Володимир Путін в інтерв'ю американському пропагандисту Такеру Карлсону, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський у соцмережі X (Twitter), "Європейська правда"

Пряма мова Путіна: "Цю частину було віддано Польщі і замість Данцига з'явилося місто Гданськ. Гітлер просив їх (поляків) віддати мирно – поляки відмовилися...

Реклама:

Поляки змусили, вони загралися і змусили Гітлера почати Другу світову війну саме з них. Чому почалася війна 1 вересня 1939 року саме з Польщі? Вона виявилася незговірливою. Гітлеру нічого не залишалося при реалізації його планів – почати саме з Польщі". 

Пряма мова Сікорського: "Російський диктатор Путін уже не вперше звинувачує Польщу, захоплену СРСР 17.09.1939, у розв'язанні війни.

Ми звикли до параноїдальних виправдань вторгнення Росії в Україну 2022 року. Що шокує, так це те, що цього разу їх дозволяє собі американський журналіст". 

ВІДЕО ДНЯ

Деталі: Путін в інтерв'ю Карлсону вкотре виклав своє бачення історії.

Він заявив, що це Україна "почала війну в 2014 році", а Росія була "змушена взяти Крим під свій захист, оскільки півострів був під загрозою". За словами російського диктатора, у 2022 році РФ теж не починала війну, а "намагалася зупинити її". 

Путін також сказав, що Росія поки не досягла своїх цілей, серед яких він назвав "денацифікацію" із "забороною всіляких неонацистських рухів".

Путін виклав в інтерв'ю Карлсону й інші тези російської пропаганди: про те, що Україну створив Ленін у межах СРСР, про співпрацю націоналістів із Гітлером під час Другої світової війни, про "різанину" СС, про нібито "націоналізм і неонацизм" у сучасній Україні та героїзацію націоналістів. 

"Я кажу, що українці – частина руського народу, вони кажуть: ні, ми окремий народ. Добре. Якщо вони вважають себе окремим народом, у них є право на це, але не на базі нацизму, нацистської ідеології", – заявив Путін. 

Він також стверджує, що Росія після 1991 року нібито погодилася на самостійний статус України, але не погоджувалася на перебування НАТО по сусідству зі своєю територією.

При цьому на запитання, чи може Москва відправити війська до Польщі, яка є членом НАТО, Путін відповів, що це можливо лише якщо Польща нападе на Росію, бо її нібито "не цікавить ні Польща, ні Латвія, ні щось іще". 

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що це твердження не приспить пильність поляків. "Чим більше хтось повторює, що він не має планів на щось, то, напевно, тим більше треба ставитися з підозрою", – сказав він, нагадавши заяви російської влади перед вторгненням в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування