Російські добровольці заявили, що прорвались у Бєлгородську та Курську області, повідомляють про бій

Вівторок, 12 березня 2024, 09:20
Російські добровольці заявили, що прорвались у Бєлгородську та Курську області, повідомляють про бій
Фото: скриншот

Бійці легіону "Свобода Росії", "РДК" та "Сибірського батальйону" повідомили, що зайшли на прикордонну територію Росії, військові добровольчих загонів опублікували звернення, у Telegram-каналах з’явилось відео начебто присутності військових на території РФ та стрілянини.

Джерело: Telegram-канали легіону "Свобода Росії", "РДК", "Сибірського батальйону", Astra, "Крымский ветер", представник ГУР Андрій Юсов у коментарі УП, губернатор Курськоїолласті в Telegram

Деталі: Повідомляють, про стрілянину, також "Сибірський батальйон" оприлюднив відео начебто заходу бійців на територію Росії.

Реклама:

Зазначається, що нібито добровольці взяли під контроль прикордонну Лозову Рудку в Білгородській області, а у Тьоткіно Курської області зараз триває стрілецький бій.

"Ну що ж, нарешті ми вдома. Як і обіцяли, на нашу російську землю ми несемо свободу і справедливість", - говориться у зверненні "Сибірського батальйону" у Telegram-каналі.

ВІДЕО ДНЯ

"Раніше ми говорили, що повалити злочинний диктаторський режим у РФ мирно не вийде. Його можна усунути лише зі зброєю в руках. Цієї ночі ми почали виконання обіцянки. Тривають запеклі бої на території РФ", - додали там.

Згодом легіон "Свобода Росії" оприлюднив відео начебто знищення БТРу росіян у селі Тьоткіно Курської області. "Ніхто нікуди не поїде. Більше нема на чому. Нічого, почекають звільнення", - говориться у Telegram-каналі легіону.

Оновлено. Губернатор Курської області Роман Старовойт стверджує, що ніхто не прорвався на територію регіону. За його словами, була спроба, як він каже, прорватись "диверсійній розвідувальній групі", і там був стрілецький бій. "Ніякого прориву не було", - переконує він.

"На даний момент зі сторони України ведеться обстріл селища Тьоткіне Глушківського району", - зазначив російський губернатор.

Представник ГУР Андрій Юсов у коментарі УП зазначив, що "РДК", "Легіон свободи Росії" та "Сибірський батальйон" – це підрозділи, які складаються з громадян Російської Федерації.

"На території РФ вони діють абсолютно автономно, самостійно, виконують свої суспільно-політичні програмні задачі. Зрештою, це вже не перші подібні дії цих структур і організацій на території так званої РФ. Наразі мова йде імовірно про спільну операцію "РДК", "ЛСР" та Сиббату на території Росії", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:36
Зеленський провів Ставку у Харкові: "Ситуація контрольована"
12:31
В усіх областях України вимикають світло за графіками: більшу частину доби - дефіцит
12:30
Китай і Росія наполягають на "політичному" вирішенні війни в Україні – Сі Цзіньпін
12:16
фото Китай побудував перший у світі спеціалізований корабель-носій дронів − ЗМІ
11:54
Генерації та імпорту хронічно не вистачає: у Yasno розповіли про поточний стан в енергетиці
11:52
Генштаб: ЗСУ зірвали плани Росії просунутися та закріпитися у міській забудові Вовчанська
11:50
"ГУРкіт" знову потурбував російську оборонку: уражено об'єкт у Тулі – джерело
11:42
Кілька жінок звинуватили ілюзіоніста Копперфілда у домаганнях, коли ті були неповнолітніми – ЗМІ
11:27
Через Prozorro у квітні оголосили закупівель на майже 79 мільярдів: на що планували спрямувати
11:11
Замах на Фіцо: прем’єр у стабілізованому, але дуже важкому стані
Усі новини...
Реклама: