Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни та білоруси не сторгувалися на виготовленні деталей до "Градів" – ГУР

Субота, 2 березня 2024, 11:39
Росіяни та білоруси не сторгувалися на виготовленні деталей до Градів – ГУР
російський "град", фото: риа новости

Головне управління розвідки інформує, що підприємства держави-агресора Росії та її сателіта Білорусі не дійшли згоди щодо вартості деталей і вузлів до ракетних систем залпового вогню "Град".

Джерело: ГУР

Деталі: Згідно з контрактом, білоруський підрядник, ВАТ "Волатавто", має поставити 250 одиниць необхідної для виробництва та ремонту РСЗВ "Град" продукції російському замовникові ЗАТ "Спеціальне конструкторське бюро".

Реклама:

Йдеться, зокрема, про рами, основи, напрямні труби, люльки  та інші елементи бойових машин.

Суперечка виникла під час зустрічі, коли делегація "Волатавто" презентувала папери з розрахунками ― вартість окремих видів білоруської продукції перевищувала очікувану росіянами  на 500-600%.

Дослівно: "Після напружених переговорів білоруси провели додаткову калькуляцію та знайшли "вихід" для здешевлення: виробляти складові елементи будуть субпідрядники, які не мають відповідних ліцензій.

ВІДЕО ДНЯ

Це означатиме зниження якості продукції, а отже ― підвищені ризики використання зібраних із таких деталей та вузлів РСЗВ "Град".

Довідково: Обидва підприємства ― білоруське ВАТ "Волатавто" та російське ЗАТ "Спеціальне конструкторське бюро" ― перебувають під дією міжнародних санкцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: