Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розвідка Британії прогнозує, що РФ продовжить бити по критично важливих об'єктах України

П'ятниця, 22 березня 2024, 11:54
Розвідка Британії прогнозує, що РФ продовжить бити по критично важливих об'єктах України
ліквідація наслідків ударів РФ 22 березня. фото ДСНС

Британська розвідка проаналізувала відновлення Росією повітряних ударів по Україні із застосуванням дальньої авіації.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на розвідувальний огляд Міноборони Британії 22 березня 

Деталі: У п'ятницю 21 березня Росія здійснила перший за понад місяць масштабний удар по Україні, використовуючи дальню авіацію, зазначили у відомстві.

Реклама:

Ударні сили РФ включали щонайменше 10 літаків Ту-95 з авіабаз Оленегорськ та Енгельс, а також винищувачі МіГ-31. Було випущено щонайменше 20 ракет, включаючи новітню російську крилату ракету Х-101/Х-102 та балістичну ракету "Кинджал", що були націлені на об'єкти, головним чином, у Києві. 

Примітно, що з моменту попереднього авіаудару по Києву минуло 44 дні.

У Міноборони Британії допускають, що тривала перерва в ударах дальньої авіації була пов'язана з проблемами управління та планування.

ВІДЕО ДНЯ

Санкції, ймовірно, обмежили можливість Росії отримати доступ до ключових компонентів як для літаків, так і для ракет, пояснили у міністерстві.

Успіхи української протиповітряної оборони також, ймовірно, ускладнили планування російських місій.

У цьому зв'язку британські оглядачі вважають, що Росія майже напевно продовжуватиме завдавати ударів по критично важливих об'єктах, наскільки це дозволять літаки, екіпажі і запаси озброєнь, намагаючись зберегти тиск на український уряд і населення. 

"Це є проявом тривалої кампанії, в якій тактична авіація, така як винищувачі і гелікоптери, продовжує мати обмежений вплив на загальний конфлікт", – йдеться у огляді.

Нагадаємо: У ніч на 22 березня РФ здійснила ще одну масовану повітряну атаку із застосуванням дальньої авіації. У зв’язку з цим посол США Бріджит Брінк закликала до негайної підтримки України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...