Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кремлі не виключають, що Путін планує захопити Харків – ЗМІ 

Вівторок, 26 березня 2024, 09:48
У Кремлі не виключають, що Путін планує захопити Харків – ЗМІ 
ВОЛОДИМИР ПУТІН. ФОТО З САЙТУ КРЕМЛЯ

Російські "політичні еліти" не виключають, що Росія та її правитель Володимир Путін спробує захопити Харків та поступово закінчити так звану "СВО", або ж він готовий "іти до переможного - хоч до Києва". 

Джерело: Meduza з посиланням на 2 співрозмовників, близьких до Кремля, джерело в уряді Росії та одного із високопоставлених членів "Единой России"

Деталі: Усі джерела ЗМІ впевнені, що Путін збирається продовжувати війну. Однак їхні оцінки щодо того, які він зараз ставить із цього приводу цілі, розходяться.

Реклама:

Так, один зі співрозмовників, близьких до Кремля, вважає, що після контрнаступу ЗСУ Путін "відчув слабкість України і готовий іти до переможного - хоч до Києва - і за ціною не постоїть": "Треба буде мобілізацію - оголосить. Якщо треба буде економіку ще сильніше пересунути на військові рейки - пересуне".

Інший співрозмовник, близький до АП Путіна, навпаки, вважає, що вище керівництво Росії ставить перед собою "більш реалістичні цілі", а саме - взяття Харкова і поступове закінчення так званої "СВО" після цього.

Путін уже відкрито говорив, що для припинення регулярних обстрілів Бєлгородської області потрібно створити "санітарну зону" навколо неї; цей регіон РФ межує саме з Харківською областю України.

ВІДЕО ДНЯ

За словами джерел серед "російських еліт", високопоставлені силовики РФ переконані, що "армії РФ під силу взяти Харків", а ось подальше просування вглиб України "скрутне": "Символічно це теж перемога. Місто-мільйонник, де багато російськомовного населення".

При цьому всі джерела зазначають: інформації про те, що рішення про масштабний наступ на Харків уже ухвалено, у них немає.

Однак вони сходяться на думці, що це "цілком імовірний сценарій", який у теорії може вимагати нової хвилі мобілізації в РФ.

Харківська область частково перебувала в окупації російських військ із перших днів повномасштабного вторгнення. Восени 2022 року Україна перейшла в контрнаступ і звільнила більшу частину міст і сіл у регіоні.

Захопити Харків армія РФ так і не змогла - зате продовжує регулярно обстрілювати місто.

Крім того джерела ЗМІ, сходяться на думці, що репресії проти неугодних в РФ продовжать посилюватися, а головним особистим інтересом Путіна залишиться війна з Україною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:59
Україна вже отримала від Швеції 45 мільйонів євро прямої бюджетної підтримки
18:46
Україна і ЄС домовились продовжити тимчасовий захист для українців – Стефанішина
18:45
Чому насправді оглух Бетховен? У пошуках відповіді вчені дослідили пасма його волосся
18:43
фотоАрмія РФ поранила в Нікополі 8 людей за день, серед них діти
18:31
У Словаччині побачили збільшення нелегального перетину кордону чоловіками з України
18:28
велоспортСанчес з відриву виграв шостий етап “білими дорогами” Джиро д’Італія-2024
17:59
Meta дозволить бізнесу створювати рекламні кампанії за допомогою штучного інтелекту
17:57
Президентка Європарламенту про "переобрання" Путіна: Не бачу тут легітимності
17:45
НАБУ і САП викрили розтрату понад 8 мільйонів Держрезерву
17:41
Спершу вирок, потім – звільнення: Зеленський відповів на петицію щодо розірвання контракту з ректором КНУ
Усі новини...
Реклама: